• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از سامانه ماشین بویایی به‌منظور تشخیص تقلب در زیره کوهی

    (ندگان)پدیدآور
    صفری امیری, زهراقاسمی ورنامخواستی, مهدیتوحیدی, مجتبیمحتسبی, سید سعیددولتی, مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    963.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زیره سیاه به‌عنوان یکی از ارزشمندترین گیاهان دارویی کاربرد گسترده‌ای در صنایع دارویی و غذایی دارد و با توجه به تفاوت بالای قیمت و کیفیت بین گونه‌های مختلف آن، تقلب‌هایی در هنگام عرضه این محصول صورت می‌گیرد که منجر به نارضایتی مصرف‌کنندگان شده است. در این پژوهش، یک سامانه ماشین‌بویایی بر پایه هشت حسگر نیمه هادی اکسید فلزی در ترکیب با روش شناسایی الگو به‌منظور تشخیص سطوح مختلف تقلب ایجاد شده در زیره و ارزیابی اصالت آن به‌کار گرفته شد. از روش‌ تحلیل مؤلفه‌های اصلی به‌منظور تحلیل داده‌های استخراج شده از سیگنال پاسخ حسگرها استفاده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، تحلیل مؤلفه‌های اصلی با دو مؤلفه‌ی اصلی PC1 و PC2، 94% واریانس مجموعه‌ی داده‌ها را برای نمونه‌های مورد‌استفاده توصیف کردند. در مجموعه حسگری، حسگرهای MQ4 و FIS بیشترین مقادیر ضریب لودینگ و حسگرهای MQ135، MQ3 و TGS813 کمترین مقدار این ضریب را به خود اختصاص دادند. سپس طبقه‌بندی نمونه‌ها با استفاده از تکنیک‌های ماشین بردار پشتیبان (SVM) و درخت تصمیم-گیری (DT) انجام شد. با کاربرد ماشین بردار پشتیبان با تابع کرنل خطی، دقت آموزش و اعتبارسنجی 100 و 5/97 درصد به‌دست آمد. همچنین میزان موفقیت روش‌ DT در تفکیک و طبقه‌بندی نمونه‌های زیره تقلبی 90 درصد برآورد شد.
    کلید واژگان
    سامانه ماشین بویایی
    زیره
    تقلب
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-04-21
    1397-02-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
    دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
    دانش آموخته دکترا، مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
    استاد، گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
    استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا همدان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2017.2487.1579
    http://jift.irost.ir/article_592.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367806

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب