| dc.contributor.author | کاوه, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | جهان بخشی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسکری اصلی ارده, عزت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانیان, کمال | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:44:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:44:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:44:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:44:31Z | |
| dc.date.issued | 2019-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-06-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاوه, محمد, جهان بخشی, احمد, عسکری اصلی ارده, عزت اله, ایمانیان, کمال. (1397). خشککردن لیموترش با روش هوای گرم تحت تاثیر پیشتیمار فراصوت. فناوریهای نوین غذایی, 6(2), 233-245. doi: 10.22104/jift.2018.2985.1727 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4787 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4795 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2985.1727 | |
| dc.identifier.uri | http://jift.irost.ir/article_710.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367770 | |
| dc.description.abstract | هدف از این پژوهش، بدست آوردن خواص ترمودینامیکی خشککردن لیموترش تحت تاثیر پیش تیمار فراصوت در یک خشککن هوای گرم میباشد. فرآیند خشککردن در سه سطح دمایی (40، 55 و 70 درجه سلسیوس)، یک سطح سرعت هوای ورودی 1 متر بر ثانیه و چهار سطح زمان پیش تیمار فراصوت (شاهد، 10، 20 و 40 دقیقه) صورت گرفت. از 14 مدل ریاضی خشککردن جهت پیشبینی نسبت رطوبت لیموترش استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش دمای هوای ورودی و زمان اعمال توان فراصوت، زمان خشککردن کاهش پیدا کرد. بهترین مدل برای پیشبینی خشککردن لیموترش مدل میدیلی و همکاران انتخاب شد. استفاده از پیشتیمار فراصوت در دماهای مختلف منجر به افزایش قابل توجهی در مقدار ضریب پخش موثر رطوبت از 11-10×04/5 تا 10-10×00/2 مترمربع برثانیه شد. انرژی فعالسازی برای لیموترش در محدودهی 93/34 تا 97/42 کیلو ژول بر مول بدست آمد. همچنین مقدار انرژی مصرفی ویژه برای خشککردن لیموترش (39/47 تا 46/240 کیلو وات ساعت بر کیلوگرم) ثبت شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1242 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Research Organization for Science and Tecgnology | en_US |
| dc.relation.ispartof | فناوریهای نوین غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Innovative Food Technologies | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22104/jift.2018.2985.1727 | |
| dc.subject | لیموترش | fa_IR |
| dc.subject | خشککردن | fa_IR |
| dc.subject | فراصوت | fa_IR |
| dc.subject | ضریب پخش رطوبت موثر | fa_IR |
| dc.subject | انرژی مصرفی | fa_IR |
| dc.subject | علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | خشککردن لیموترش با روش هوای گرم تحت تاثیر پیشتیمار فراصوت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 233 | |
| dc.citation.epage | 245 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-1944-3090 | |