خشککردن لیموترش با روش هوای گرم تحت تاثیر پیشتیمار فراصوت
(ندگان)پدیدآور
کاوه, محمدجهان بخشی, احمدعسکری اصلی ارده, عزت الهایمانیان, کمالنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش، بدست آوردن خواص ترمودینامیکی خشککردن لیموترش تحت تاثیر پیش تیمار فراصوت در یک خشککن هوای گرم میباشد. فرآیند خشککردن در سه سطح دمایی (40، 55 و 70 درجه سلسیوس)، یک سطح سرعت هوای ورودی 1 متر بر ثانیه و چهار سطح زمان پیش تیمار فراصوت (شاهد، 10، 20 و 40 دقیقه) صورت گرفت. از 14 مدل ریاضی خشککردن جهت پیشبینی نسبت رطوبت لیموترش استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش دمای هوای ورودی و زمان اعمال توان فراصوت، زمان خشککردن کاهش پیدا کرد. بهترین مدل برای پیشبینی خشککردن لیموترش مدل میدیلی و همکاران انتخاب شد. استفاده از پیشتیمار فراصوت در دماهای مختلف منجر به افزایش قابل توجهی در مقدار ضریب پخش موثر رطوبت از 11-10×04/5 تا 10-10×00/2 مترمربع برثانیه شد. انرژی فعالسازی برای لیموترش در محدودهی 93/34 تا 97/42 کیلو ژول بر مول بدست آمد. همچنین مقدار انرژی مصرفی ویژه برای خشککردن لیموترش (39/47 تا 46/240 کیلو وات ساعت بر کیلوگرم) ثبت شد.
کلید واژگان
لیموترشخشککردن
فراصوت
ضریب پخش رطوبت موثر
انرژی مصرفی
علوم و صنایع غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-01-211397-11-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
دانشجوی دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
شاپا
2476-47872476-4795




