بررسی تاثیر سرعت چرخشی، غلظت و دما بر رفتار جریان محلول صمغ تنه ی زردآلو
(ندگان)پدیدآور
سمائی, سیده پریاقربانی, محمدصادقی ماهونک, علیرضاجعفری, سید مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هیدروکلوئیدها به صورت گسترده در صنایع غذایی برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. هیدروکلوئیدها با جذب آب گرانروی محلول را افزایش میدهند. گرانروی یک عامل مهم برای ارزیابی کیفیت در بسیاری از مواد غذایی میباشد و بر ویژگی-های رفتاری آنها به عنوان امولسیون کننده، تثبیت کننده و یا سوسپانسیون کننده موثر است. در این پژوهش ویژگیهای رئولوژیکی صمغ تنهی زردآلو در پنج غلظت (5/0 تا 5/2 درصد)، پنج دما (20 تا 60 درجه سانتی گراد) و هجده سطح سرعت چرخشی (تا 200 دور در دقیقه) بررسی شد و اثر متغیرهای گفته شده روی گرانروی ظاهری مورد تعیین شد. مقادیر مربوط به سرعت برشی و تنش برشی از دستگاه ویسکومتر بروکفیلد به دست آمدند. نتایج حاکی از آن است که در غلظتهای پایین (5/0 تا 5/1 درصد)، با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری تقریبا ثابت بوده و محلول رفتار نیوتنی داشت ولی در غلظتهای بالاتر (2 و 5/2 درصد)، به دلیل رفتار شبه پلاستیکی با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری کاهش یافت. در کلیهی تیمارها ویسکوزیتهی ظاهری با افزایش غلظت صمغ افزایش و با افزایش دما و سرعت چرخشی، کاهش یافت.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: گرانروی ظاهریرفتار شبه پلاستیکی
صمغ زردآلو
رئولوژی مواد غذایی
شیمی مواد غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2476-47872476-4795




