• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی برخی خصوصیات ساختاری و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم پروتئینی دانه گاودانه و تاثیر آن بر شاخص های اکسیداسیون روغن آفتابگردان

    (ندگان)پدیدآور
    عربستانی, اکرمکدیور, مهدیشاهدی, محمدگلی, سید امیرحسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    558.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف این تحقیق، بررسی برخی خصوصیات ساختاری و فعالیت آنتی‎اکسیدانی فیلم زیست‎تخریب‎پذیر تهیه‎شده از پروتئین دانه گاودانه و تأثیر آن بر شاخص‎های اکسیداسیون روغن آفتابگردان بود. ابتدا فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه و گلیسرول تهیه و ساختار آن با تبدیل فوریه مادون قرمز، میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرارگرفت. در مرحله بعد میزان فعالیت آنتی‎اکسیدانی فیلم تهیه‎شده اندازه‎گیری شد. سپس فیلم حاصل، با ابعاد مشخصی به نمونه‎های روغن آفتابگردان اضافه و تأثیر آن بر شاخص‎های اکسیداسیون روغن (عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) در مقایسه با نمونه کنترل (بدون فیلم) در یک دوره انبارداری 45 روزه و در دمای 40 درجه‎سانتی‎گراد، مورد ارزیابی قرار گرفت. در طیف تبدیل فوریه مادون قرمز، پیک‎های مشخصی مربوط به گروه‎های درگیر در برهم‎کنش‎های ساختاری فیلم حاصل مشخص شد. تصاویر میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی نیز سطح به نسبت صاف (زبری سطح 63/10 نانومتر) و ساختار به نسبت متراکم و به‎هم پیوسته‎ای از فیلم مورد نظر آشکار کردند. فیلم تهیه‎شده در این تحقیق (با فعالیت آنتی‎اکسیدانی 56/22%) فعالیت آنتی‎اکسیدانی قابل مقایسه و حتی بهتری را نسبت به فیلم‎های زیست‎تخریب‎پذیر دیگر نشان داد. در حضور فیلم پروتئینی، اکسیداسیون روغن آفتابگردان در مقایسه با نمونه کنترل (بدون فیلم) به‎طور معنی‎داری (p
    کلید واژگان
    گاودانه
    فیلم زیست تخریب پذیر
    فعالیت آنتی اکسیدانی
    بسته بندی مواد غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-12-22
    1392-10-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترا، دانشگاه صنعتی اصفهان
    استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
    استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
    استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2013.24
    http://jift.irost.ir/article_24.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367714

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب