بررسی برخی خصوصیات ساختاری و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم پروتئینی دانه گاودانه و تاثیر آن بر شاخص های اکسیداسیون روغن آفتابگردان
(ندگان)پدیدآور
عربستانی, اکرمکدیور, مهدیشاهدی, محمدگلی, سید امیرحسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این تحقیق، بررسی برخی خصوصیات ساختاری و فعالیت آنتیاکسیدانی فیلم زیستتخریبپذیر تهیهشده از پروتئین دانه گاودانه و تأثیر آن بر شاخصهای اکسیداسیون روغن آفتابگردان بود. ابتدا فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه و گلیسرول تهیه و ساختار آن با تبدیل فوریه مادون قرمز، میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرارگرفت. در مرحله بعد میزان فعالیت آنتیاکسیدانی فیلم تهیهشده اندازهگیری شد. سپس فیلم حاصل، با ابعاد مشخصی به نمونههای روغن آفتابگردان اضافه و تأثیر آن بر شاخصهای اکسیداسیون روغن (عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) در مقایسه با نمونه کنترل (بدون فیلم) در یک دوره انبارداری 45 روزه و در دمای 40 درجهسانتیگراد، مورد ارزیابی قرار گرفت. در طیف تبدیل فوریه مادون قرمز، پیکهای مشخصی مربوط به گروههای درگیر در برهمکنشهای ساختاری فیلم حاصل مشخص شد. تصاویر میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی نیز سطح به نسبت صاف (زبری سطح 63/10 نانومتر) و ساختار به نسبت متراکم و بههم پیوستهای از فیلم مورد نظر آشکار کردند. فیلم تهیهشده در این تحقیق (با فعالیت آنتیاکسیدانی 56/22%) فعالیت آنتیاکسیدانی قابل مقایسه و حتی بهتری را نسبت به فیلمهای زیستتخریبپذیر دیگر نشان داد. در حضور فیلم پروتئینی، اکسیداسیون روغن آفتابگردان در مقایسه با نمونه کنترل (بدون فیلم) بهطور معنیداری (p
کلید واژگان
گاودانهفیلم زیست تخریب پذیر
فعالیت آنتی اکسیدانی
بسته بندی مواد غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترا، دانشگاه صنعتی اصفهاناستاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان
شاپا
2476-47872476-4795




