آزمون در حال جریان یک حسگر دیالکتریک استوانهای برای اندازهگیری غلظت قند شربت چغندرقند
(ندگان)پدیدآور
خلیلیان, حامدنادری بلداجی, مجتبیقاسمی ورنامخواستی, مهدیرستمی, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش به منظور اندازهگیری در حال جریان غلظت قند شربت چغندر قند با درصدهای بریکس 5/26، 9/37، 7/48، 1/54 و 62 در دو سطح دبی 02/0 و 04/0 لیتر بر ثانیه با جریانی آرام با استفاده از یک حسگر دیالکتریک استوانهای انجام شد. این حسگر شامل یک استوانه فولادی و مغزی به عنوان قطبهای خازن میباشد که توسط کابل هممحور به دستگاههای ژنراتور و تحلیلگر طیف متصل میشود. شربت از طریق مجرای پایینی وارد محفظه حسگر شده و از طریق مجرای بالایی از آن خارج میگردد. اثر دما در بازه 25 تا °C75 و بازه فرکانسی 0 تا 150 مگاهرتز بر تخمین ضریب گذردهی دیالکتریک شربت در حال سکون در حسگر نیز بررسی شد. نتایج نشان داد که ضریب گذردهی دیالکتریک شربت در حال جریان در هر تناوب تشدید در دبی 02/0 بزرگتر از این ضریب در حال سکون و با افزایش دبی جریان به 04/0 لیتر بر ثانیه کاهش داشته است. آزمون تغییر دما برای شربت در حالت سکون مشخص نمود که فقط فرکانس تشدید تناوب دوم تحت تاثیر دما بوده که کاهش ضریب گذردهی دیالکتریک با افزایش دما را نتیجه داد ولی فرکانس تشدید اول با دما تغییر قابل ملاحظهای نداشت. با توجه به نتایج حاصل، روش دیالکتریک میتواند تنها با اصلاح اثر دبی جریان در تخمین ضریب دی الکتریک بعنوان یک روش توانمند و کاربردی در اندازهگیری در حال جریان (برخط) درصد بریکس شربت چغندرقند باشد.
کلید واژگان
حسگر دیالکتریکشربت چغندرقند
درصد بریکس
فرکانس تشدید
در حال جریان
فناوری قند
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-12-211395-10-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد؛ گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم؛ دانشگاه شهرکرداستادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم؛ دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم؛ دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم؛ دانشگاه شهرکرد
شاپا
2476-47872476-4795




