فناوری افت فشار کنترل شده ی سریع و کاربرد های آن
(ندگان)پدیدآور
رنجبر, نگارایکانی, محمد حسنجوانمرد داخلی, مجیدگل محمد, فرشتهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افت فشار کنترل شدهی سریع یک فرایند مکانیکی گرمایی میباشد که در آن، مواد خام به مدت کوتاهی در معرض بخار اشباع با فشار بالا قرار میگیرند و در ادامه یک افت فشار ناگهانی به سمت خلأ اعمال میگردد. طی این عمل، تبخیر خود بخودی ترکیبات فرار رخ میدهد که باعث تورم بافت نمونه نیز میگردد و تخلخل افزایش مییابد. این فرایند مزایایی در رابطه با خشک کردن و استخراج ترکیبات مختلف از گیاهان به همراه دارد. از این فرایند تا کنون برای فعالیتهایی از جمله خشک کردن توت فرنگی، سیبزمینی و ماهی، آلودگیزدایی پودر شیر، بافت دهی به دانه های قهوه و انواع میوهها، استخراج ملکول های غیرفرار مثل فلاوونوئید و ترکیبات فرار از برخی گیاهان از جمله رزماری، برگهای مورد الجزایری و پوست پرتقال استفاده شده است. در این مقاله به بررسی کاربردهای مختلف این فناوری در صنعت غذایی پرداخته شده است.
کلید واژگان
افت فشار کنترل شده ی سریعبافت دهی
فرایند مکانیکی-گرمایی
استخراج
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایراندانشیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
دانشیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
استادیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
شاپا
2476-47872476-4795




