• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فناوری‌های نوین غذایی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    فناوری افت فشار کنترل شده ی سریع و کاربرد های آن

    (ندگان)پدیدآور
    رنجبر, نگارایکانی, محمد حسنجوانمرد داخلی, مجیدگل محمد, فرشته
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    960.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    افت فشار کنترل شده‌ی سریع یک فرایند مکانیکی گرمایی می‌باشد که در آن، مواد خام به مدت کوتاهی در معرض بخار اشباع با فشار بالا قرار می‌گیرند و در ادامه یک افت فشار ناگهانی به سمت خلأ اعمال می‌گردد. طی این عمل، تبخیر خود بخودی ترکیبات فرار رخ می‌دهد که باعث تورم بافت نمونه نیز می‌گردد و تخلخل افزایش می‌یابد. این فرایند مزایایی در رابطه با خشک کردن و استخراج ترکیبات مختلف از گیاهان به همراه دارد. از این فرایند تا کنون برای فعالیت‌هایی از جمله خشک کردن توت فرنگی، سیب‌زمینی و ماهی، آلودگی‌زدایی پودر شیر، بافت دهی به دانه های قهوه و انواع میوه‌ها، استخراج ملکول های غیرفرار مثل فلاوونوئید و ترکیبات فرار از برخی گیاهان از جمله رزماری، برگ‌های مورد الجزایری و پوست پرتقال استفاده شده است. در این مقاله به بررسی کاربردهای مختلف این فناوری در صنعت غذایی پرداخته شده است.
    کلید واژگان
    افت فشار کنترل شده ی سریع
    بافت دهی
    فرایند مکانیکی-گرمایی
    استخراج
    مهندسی صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-11-22
    1394-09-01
    ناشر
    ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮان
    Iranian Research Organization for Science and Tecgnology
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
    دانشیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
    دانشیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
    استادیار، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

    شاپا
    2476-4787
    2476-4795
    URI
    https://dx.doi.org/10.22104/jift.2015.233
    http://jift.irost.ir/article_233.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/367601

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب