• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علوم زیستی ورزشی
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علوم زیستی ورزشی
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مصرف ویتامین Dطی تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات مالون دی‌آلدئید و آنزیم کراتین‌کیناز در مردان تمرین‌نکرده

    (ندگان)پدیدآور
    کلوندی, فردینعزیز بیگی, کمالآذربایجانی, محمدعلیعبدی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    233.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فعالیت‌های مقاومتی موجب افزایش فشار اکسیداتیو و آسیب عضلانی می‌شود. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر ویتامین D طی 8 هفته تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات غلظت مالون دی آلدئید و کراتین کیناز بود. به این منظور 40 آزمودنی مرد  25-20 ساله داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به‌طور تصادفی در چهار گروه مکمل ویتامینD-تمرین مقاومتی (10n=)، دارونما-تمرین مقاومتی (10n=)، مکمل ویتامینD  (10n=) و کنترل (10n=) قرار داده شدند. تمرینات مقاومتی فزاینده سه جلسه در هفته و یک روز در میان به مدت 8 هفته با شدت فزاینده در هشت حرکت انجام گرفت. آزمودنی‌های گروه مکمل ویتامین D-تمرین مقاومتی و همچنین گروه مکمل ویتامین D هر دو هفته یک‌بار یک کپسول 50000 واحدی ویتامین D را تا انتهای دورۀ تحقیق مصرف کردند. نمونه‌گیری خون پیش و پس از دورۀ تمرینات به‌عمل آمد و از پلاسما برای سنجش فعالیت آنزیم کراتین کیناز و تعیین غلظت مالون دی‌آلدئید استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر کراتین کیناز بین هیچ‌کدام از گروه‌ها اختلاف معنا‌داری نداشت (05/0˃P). با وجود این مشاهده شد تغییرات مالون دی‌آلدئید در تعامل گروه × زمان معنا‌دار بود (001/0=P)، به‌طوری‌که غلظت مالون دی‌آلدئید در گروه ویتامینD –مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامین D (017/0=P) و همچنین نسبت به گروه کنترل (034/0=P) به‌طور معناداری کاهش یافت. همچنین غلظت مالون دی‌آلدئید گروه دارونما-مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامینD به‌طور معناداری (045/0=P) در پس‌آزمون کمتر بود. با وجود این بین دو گروه دارونما- تمرین مقاومتی و مکمل – تمرین مقاومتی تفاوت معنا‌داری مشاهده نشد. در نهایت می‌توان گفت ترکیب تمرین مقاومتی و مصرف ویتامین D می‌تواند موجب کاهش شاخص پراکسیداسیون چربی شود. با وجود این به‌نظر می‌رسد اثر تمرین مقاومتی در این زمینه بسیار کمک‌کننده باشد.
    کلید واژگان
    آسیب سلولی
    پراکسیداسیون چربی
    تمرین قدرتی
    مکمل آنتی‌اکسیدان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
    استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
    . استاد فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    . استادیار بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

    شاپا
    20089325
    2676-4148
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.67030
    https://jsb.ut.ac.ir/article_67030.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363504

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب