نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکلوندی, فردینfa_IR
dc.contributor.authorعزیز بیگی, کمالfa_IR
dc.contributor.authorآذربایجانی, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorعبدی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:31:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:31:58Z
dc.date.available1399-07-09T09:31:58Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:31:58Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-28en_US
dc.date.submitted1396-08-06fa_IR
dc.identifier.citationکلوندی, فردین, عزیز بیگی, کمال, آذربایجانی, محمدعلی, عبدی, محمد. (1397). تأثیر مصرف ویتامین Dطی تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات مالون دی‌آلدئید و آنزیم کراتین‌کیناز در مردان تمرین‌نکرده. نشریه علوم زیستی ورزشی, 10(1), 87-101. doi: 10.22059/jsb.2018.67030fa_IR
dc.identifier.issn20089325
dc.identifier.issn2676-4148
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.67030
dc.identifier.urihttps://jsb.ut.ac.ir/article_67030.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363504
dc.description.abstractفعالیت‌های مقاومتی موجب افزایش فشار اکسیداتیو و آسیب عضلانی می‌شود. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر ویتامین D طی 8 هفته تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات غلظت مالون دی آلدئید و کراتین کیناز بود. به این منظور 40 آزمودنی مرد  25-20 ساله داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به‌طور تصادفی در چهار گروه مکمل ویتامینD-تمرین مقاومتی (10n=)، دارونما-تمرین مقاومتی (10n=)، مکمل ویتامینD  (10n=) و کنترل (10n=) قرار داده شدند. تمرینات مقاومتی فزاینده سه جلسه در هفته و یک روز در میان به مدت 8 هفته با شدت فزاینده در هشت حرکت انجام گرفت. آزمودنی‌های گروه مکمل ویتامین D-تمرین مقاومتی و همچنین گروه مکمل ویتامین D هر دو هفته یک‌بار یک کپسول 50000 واحدی ویتامین D را تا انتهای دورۀ تحقیق مصرف کردند. نمونه‌گیری خون پیش و پس از دورۀ تمرینات به‌عمل آمد و از پلاسما برای سنجش فعالیت آنزیم کراتین کیناز و تعیین غلظت مالون دی‌آلدئید استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر کراتین کیناز بین هیچ‌کدام از گروه‌ها اختلاف معنا‌داری نداشت (05/0˃P). با وجود این مشاهده شد تغییرات مالون دی‌آلدئید در تعامل گروه × زمان معنا‌دار بود (001/0=P)، به‌طوری‌که غلظت مالون دی‌آلدئید در گروه ویتامینD –مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامین D (017/0=P) و همچنین نسبت به گروه کنترل (034/0=P) به‌طور معناداری کاهش یافت. همچنین غلظت مالون دی‌آلدئید گروه دارونما-مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامینD به‌طور معناداری (045/0=P) در پس‌آزمون کمتر بود. با وجود این بین دو گروه دارونما- تمرین مقاومتی و مکمل – تمرین مقاومتی تفاوت معنا‌داری مشاهده نشد. در نهایت می‌توان گفت ترکیب تمرین مقاومتی و مصرف ویتامین D می‌تواند موجب کاهش شاخص پراکسیداسیون چربی شود. با وجود این به‌نظر می‌رسد اثر تمرین مقاومتی در این زمینه بسیار کمک‌کننده باشد.fa_IR
dc.format.extent233
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علوم زیستی ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sport Biosciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.67030
dc.subjectآسیب سلولیfa_IR
dc.subjectپراکسیداسیون چربیfa_IR
dc.subjectتمرین قدرتیfa_IR
dc.subjectمکمل آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.titleتأثیر مصرف ویتامین Dطی تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات مالون دی‌آلدئید و آنزیم کراتین‌کیناز در مردان تمرین‌نکردهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.department. استاد فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department. استادیار بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue1
dc.citation.spage87
dc.citation.epage101


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد