| dc.contributor.author | کلوندی, فردین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیز بیگی, کمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذربایجانی, محمدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عبدی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:31:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:31:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:31:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:31:58Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-08-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کلوندی, فردین, عزیز بیگی, کمال, آذربایجانی, محمدعلی, عبدی, محمد. (1397). تأثیر مصرف ویتامین Dطی تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات مالون دیآلدئید و آنزیم کراتینکیناز در مردان تمریننکرده. نشریه علوم زیستی ورزشی, 10(1), 87-101. doi: 10.22059/jsb.2018.67030 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 20089325 | |
| dc.identifier.issn | 2676-4148 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.67030 | |
| dc.identifier.uri | https://jsb.ut.ac.ir/article_67030.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363504 | |
| dc.description.abstract | فعالیتهای مقاومتی موجب افزایش فشار اکسیداتیو و آسیب عضلانی میشود. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر ویتامین D طی 8 هفته تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات غلظت مالون دی آلدئید و کراتین کیناز بود. به این منظور 40 آزمودنی مرد 25-20 ساله داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و بهطور تصادفی در چهار گروه مکمل ویتامینD-تمرین مقاومتی (10n=)، دارونما-تمرین مقاومتی (10n=)، مکمل ویتامینD (10n=) و کنترل (10n=) قرار داده شدند. تمرینات مقاومتی فزاینده سه جلسه در هفته و یک روز در میان به مدت 8 هفته با شدت فزاینده در هشت حرکت انجام گرفت. آزمودنیهای گروه مکمل ویتامین D-تمرین مقاومتی و همچنین گروه مکمل ویتامین D هر دو هفته یکبار یک کپسول 50000 واحدی ویتامین D را تا انتهای دورۀ تحقیق مصرف کردند. نمونهگیری خون پیش و پس از دورۀ تمرینات بهعمل آمد و از پلاسما برای سنجش فعالیت آنزیم کراتین کیناز و تعیین غلظت مالون دیآلدئید استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر کراتین کیناز بین هیچکدام از گروهها اختلاف معناداری نداشت (05/0˃P). با وجود این مشاهده شد تغییرات مالون دیآلدئید در تعامل گروه × زمان معنادار بود (001/0=P)، بهطوریکه غلظت مالون دیآلدئید در گروه ویتامینD –مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامین D (017/0=P) و همچنین نسبت به گروه کنترل (034/0=P) بهطور معناداری کاهش یافت. همچنین غلظت مالون دیآلدئید گروه دارونما-مقاومتی نسبت به گروه مکمل ویتامینD بهطور معناداری (045/0=P) در پسآزمون کمتر بود. با وجود این بین دو گروه دارونما- تمرین مقاومتی و مکمل – تمرین مقاومتی تفاوت معناداری مشاهده نشد. در نهایت میتوان گفت ترکیب تمرین مقاومتی و مصرف ویتامین D میتواند موجب کاهش شاخص پراکسیداسیون چربی شود. با وجود این بهنظر میرسد اثر تمرین مقاومتی در این زمینه بسیار کمککننده باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 233 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه علوم زیستی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Sport Biosciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jsb.2018.67030 | |
| dc.subject | آسیب سلولی | fa_IR |
| dc.subject | پراکسیداسیون چربی | fa_IR |
| dc.subject | تمرین قدرتی | fa_IR |
| dc.subject | مکمل آنتیاکسیدان | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مصرف ویتامین Dطی تمرینات مقاومتی فزاینده بر تغییرات مالون دیآلدئید و آنزیم کراتینکیناز در مردان تمریننکرده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | . استاد فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | . استادیار بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 87 | |
| dc.citation.epage | 101 | |