القاء مقاومت به شته سبز هلو (Myzus persicae) در باقلا توسط تیمارهای سالیسیلیک اسید و بتاآمینوبوتیریک اسید
(ندگان)پدیدآور
نایب زاده, عاطفهشریفی سیرچی, غلامرضااحمدی, کمالنوع مدرک
Textمدیریت آفات و بیماریهای گیاهی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شته سبز هلو(Myzus persicae)  یکی از آفات مهم درختان میوه هستهدار مانند هلو و گوجه است. علاوه بر این ازگیاهان زراعی یکساله مانند باقلا، گوجهفرنگی، سیبزمینی، چغندرقند و علفهای هرز نیز تغذیه مینماید. این شته با استفاده از خرطوم باریک خود به بافت بین سلولی گیاه نفوذ کرده و مقدار زیادی از شیره آوند آبکش را مصرف میکند، که این امر باعث ایجاد خسارات زیادی برای گیاهان میزبان میشود. در این تحقیق توانایی بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید بهمنظور ایجاد مقاومت بر علیه شته سبز هلو روی گیاه باقلا (Vicia faba) بررسی شده است. بدینمنظور یک آزمایش فنوتیپی و یک آزمایش مولکولی انجام شد. نتیجه آزمایش فنوتیپی نشان داد که بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید اثرات ممانعتکنندگی روی رشد و تکثیر شته سبز هلو داشتهاند. این تیمارها با افزایش طول سیکل زندگی شتهها باعث کم شدن جمعیت شته میشوند. نتیجه آزمایش مولکولی نشان داد که تیمارهای مذکور با افزایش بیان ژن کیتیناز گیاه باقلا توانستهند در این گیاه مقاومت القاء کنند.
کلید واژگان
باقلابیان ژن
ژن کیتیناز
سیستم SAR
شته سبز هلو
مقاومت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی, دانشگاه شهید باهنر کرمانگروه مهندسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان




