نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنایب زاده, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorشریفی سیرچی, غلام‌رضاfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, کمالfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:41:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:41:29Z
dc.date.available1399-07-08T16:41:29Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:41:29Z
dc.date.issued2016-08-22en_US
dc.date.issued1395-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-09en_US
dc.date.submitted1395-04-19fa_IR
dc.identifier.citationنایب زاده, عاطفه, شریفی سیرچی, غلام‌رضا, احمدی, کمال. (1395). القاء مقاومت به شته سبز هلو (Myzus persicae) در باقلا توسط تیمارهای سالیسیلیک اسید و بتاآمینوبوتیریک اسید. آفات و بیماری‌های گیاهی, 84(1), 13-20. doi: 10.22092/jaep.2016.106534fa_IR
dc.identifier.issn1026-5007
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jaep.2016.106534
dc.identifier.urihttps://jaenph.areeo.ac.ir/article_106534.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3510
dc.description.abstractشته سبز هلو(<em>Myzus persicae</em>)  یکی از آفات مهم درختان میوه هسته‌دار مانند هلو و گوجه است. علاوه بر این ازگیاهان زراعی یک­ساله مانند باقلا، گوجه‌فرنگی، سیب­زمینی، چغندرقند و علف­های هرز نیز تغذیه می‌نماید. این شته با استفاده از خرطوم باریک خود به بافت بین سلولی گیاه نفوذ کرده و مقدار زیادی از شیره آوند آبکش را مصرف می‌کند، که این امر باعث ایجاد خسارات زیادی برای گیاهان میزبان می‌شود. در این تحقیق توانایی بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید به­منظور ایجاد مقاومت بر علیه شته سبز هلو روی گیاه باقلا (<em>Vicia faba</em>) بررسی شده است. بدین­منظور یک آزمایش فنوتیپی و یک آزمایش مولکولی انجام شد. نتیجه آزمایش فنوتیپی نشان داد که بتاآمینو بوتیریک اسید و سالیسیلیک اسید اثرات ممانعت­کنندگی روی رشد و تکثیر شته سبز هلو داشته‌اند. این تیمارها با افزایش طول سیکل زندگی شته‌ها باعث کم شدن جمعیت شته می‌‌شوند. نتیجه آزمایش مولکولی نشان داد که تیمارهای مذکور با افزایش بیان ژن کیتیناز گیاه باقلا توانسته‌ند در این گیاه مقاومت القاء کنند.fa_IR
dc.format.extent207
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofآفات و بیماری‌های گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Applied Entomology and Phytopathologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jaep.2016.106534
dc.subjectباقلاfa_IR
dc.subjectبیان ژنfa_IR
dc.subjectژن کیتینازfa_IR
dc.subjectسیستم SARfa_IR
dc.subjectشته سبز هلوfa_IR
dc.subjectمقاومتfa_IR
dc.titleالقاء مقاومت به شته سبز هلو (Myzus persicae) در باقلا توسط تیمارهای سالیسیلیک اسید و بتاآمینوبوتیریک اسیدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمدیریت آفات و بیماری‌های گیاهیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی, دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.citation.volume84
dc.citation.issue1
dc.citation.spage13
dc.citation.epage20


فایل‌های این مورد

Thumbnail
این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد