تأثیر نوع بسته بندی و پرمنگنات پتاسیم برکیفیت و عمر انبارمانی سه رقم سیب در سردخانه1
(ندگان)پدیدآور
زمردی, شهیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اتیلن موجب رشد، پیری زودرس و کاهش عمر انبارمانی سیب در مدت زمان نگهداری در انبار  میشود. به منظور حذف اتیلن و افزایش عمر انبارمانی سیب، طرحی با استفاده از آزمایشهای فاکتوریل در پایة کاملاً تصادفی با 3 فاکتور و 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی اجرا شد. عامل اول رقم سیب در سه سطح شامل ارقام گلدن دلیشس، رددلیشس و جاناتان، عامل دوم نوع بستهبندی در 5 سطح شامل جعبههای چوبی با پوشالهای کاغذی، جعبههای پلاستیکی با پوشالهای کاغذی، جعبههای پلاستیکی با پوشالهای کاغذی آغشته به پرمنگنات پتاسیم، جعبههای پلاستیکی با شانه مخصوص میوه و جعبههای پلاستیکی با شانه مخصوص میوه و با توری حاوی پرمنگنات پتاسیم و عامل سوم زمان نگهداری در سردخانه به مدت 5  ماه است. در مدت زمان نگهداری  بریکس، اسیدیته، pH، سفتی بافت و درصد افت وزنی میوهها هر ماه یک بار تعیین شد.  نتایج تجزیة آماری نشان میدهد که اثر رقم، نوع بسته بندی و  زمان نگهداری بر تمام عوامل کیفی تعیین شده معنیدار است. مقایسة میانگینها حاکی است که بیشترین مقدار سفتی بافت و بریکس به ترتیب مربوط به رقم گلدن و رد و بیشترین مقدار اسیدیته و کمترین مقدار pH مربوط به رقم جاناتان است. در مدت زمان نگهداری نیز مقدار بریکس، pH و افت وزنی افزایش ولی مقدار اسیدیته و سفتی بافت کاهش مییابد. نتایج حاصل از بستهبندی نیز نشان میدهد که بیشترین افت وزنی، بیشترین مقدار فساد و کمترین مقدار سفتی بافت مربوط به جعبههای چوبی وکمترین افت وزنی، بیشترین مقدار سفتی بافت مربوط به جعبههای دارای شانه و جاذب اتیلن است. بنابراین استفاده از پرمنگنات پتاسیم از افت وزنی، فساد و کاهش سفتی بافت سیب در مدت زمان نگهداری میوه جلوگیری میکند.
کلید واژگان
بستهبندی سیبپرمنگنات پتاسیم
جعبههای پلاستیکی
عمر انبارمانی سیب
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2005-11-221384-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربیشاپا
2476-40002476-4019




