| dc.contributor.author | زمردی, شهین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:54:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:54:33Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:54:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:54:33Z | |
| dc.date.issued | 2005-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2005-01-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1383-11-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زمردی, شهین. (1384). تأثیر نوع بسته بندی و پرمنگنات پتاسیم برکیفیت و عمر انبارمانی سه رقم سیب در سردخانه1. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 6(3), 143-156. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4000 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4019 | |
| dc.identifier.uri | http://idser.aeri.ir/article_102622.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350923 | |
| dc.description.abstract | <em>اتیلن موجب رشد، پیری زودرس و کاهش عمر انبارمانی سیب در مدت زمان نگهداری در انبار <br /> میشود. به منظور حذف اتیلن و افزایش عمر انبارمانی سیب، طرحی با استفاده از آزمایشهای فاکتوریل در پایة کاملاً تصادفی با 3 فاکتور و 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی اجرا شد. عامل اول رقم سیب در سه سطح شامل ارقام گلدن دلیشس، رددلیشس و جاناتان</em><em>،</em><em> عامل دوم نوع بستهبندی در 5 سطح شامل جعبههای چوبی با پوشالهای کاغذی، جعبههای پلاستیکی با پوشالهای کاغذی، جعبههای پلاستیکی با پوشالهای کاغذی آغشته به پرمنگنات پتاسیم، جعبههای پلاستیکی با شانه مخصوص میوه و جعبههای پلاستیکی با شانه مخصوص میوه و</em> <em>با توری</em> <em>حاوی پرمنگنات پتاسیم و عامل سوم زمان نگهداری در سردخانه به مدت 5 ماه است. در مدت زمان نگهداری بریکس، اسیدیته، </em><em>pH</em><em>، سفتی بافت و درصد افت وزنی میوهها هر ماه یک بار تعیین شد. نتایج تجزیة آماری نشان میدهد که اثر رقم، نوع بسته بندی و زمان نگهداری بر تمام عوامل کیفی تعیین شده معنیدار است. مقایسة میانگینها حاکی است که بیشترین مقدار سفتی بافت و بریکس به ترتیب مربوط به رقم گلدن و رد و بیشترین مقدار اسیدیته و کمترین مقدار </em><em>pH</em><em> مربوط به رقم جاناتان است. در مدت زمان نگهداری نیز مقدار بریکس، </em><em>pH</em><em> </em><em>و افت وزنی افزایش ولی مقدار اسیدیته و سفتی بافت کاهش مییابد. نتایج حاصل از بسته</em><em></em><em>بندی نیز نشان میدهد که بیشترین افت وزنی، بیشترین مقدار فساد و کمترین مقدار سفتی بافت مربوط به جعبههای چوبی وکمترین افت وزنی، بیشترین مقدار سفتی بافت مربوط به جعبههای دارای شانه و جاذب اتیلن است. بنابراین استفاده از پرمنگنات پتاسیم از افت وزنی، فساد و کاهش سفتی بافت سیب در مدت زمان نگهداری میوه جلوگیری میکند.</em> | fa_IR |
| dc.format.extent | 533 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Engineering Research Institute | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Irrigation and Drainage Structures Engineering Research | en_US |
| dc.subject | بستهبندی سیب | fa_IR |
| dc.subject | پرمنگنات پتاسیم | fa_IR |
| dc.subject | جعبههای پلاستیکی | fa_IR |
| dc.subject | عمر انبارمانی سیب | fa_IR |
| dc.title | تأثیر نوع بسته بندی و پرمنگنات پتاسیم برکیفیت و عمر انبارمانی سه رقم سیب در سردخانه1 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی بخش تحقیقات مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 143 | |
| dc.citation.epage | 156 | |