نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorپورآذرنگ, هاشمfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, علیfa_IR
dc.contributor.authorنصیری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:54:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:54:06Z
dc.date.available1399-07-09T08:54:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:54:06Z
dc.date.issued2008-05-21en_US
dc.date.issued1387-03-01fa_IR
dc.date.submitted2007-04-24en_US
dc.date.submitted1386-02-04fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, مهدی, پورآذرنگ, هاشم, مرتضوی, علی, نصیری, مهدی. (1387). تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب‌زمینی و گندم. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 9(1), 95-108.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4000
dc.identifier.issn2476-4019
dc.identifier.urihttp://idser.aeri.ir/article_102438.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350776
dc.description.abstractنشاسته، پلیمر ارزان و طبیعی با کاربری فراوان است.  نشاستة طبیعی مشکلاتی به وجود می­آورد که استفاده وسیع از آن را در صنایع محدود می‌کند.  می‌توان نشاسته را در جهت کاربرد موردنظر صنعت اصلاح کرد.  امروزه توجه ویژه به اصلاح فیزیکی نشاسته برای کاربردهای غذایی وجود دارد زیرا نشاستة اصلاح­شدة فیزیکی ایمن است.  امواج فراصوت می‌تواند فرایند موثری برای اصلاح نشاسته باشد.  در این تحقیق، نشاستة گندم و سیب‌زمینی در شرایط مختلف (شدت، مدت زمان، و دما) تحت تاثیر امواج فراصوت قرار گرفت و خواص فیزیکی نشاسته بررسی شد.  امواج فراصوت باعث کاهش ویسکوزیتة حداکثر به میزان 21 و 13 درصد و افزایش پایداری ویسکوزیته داغ و سرد در نشاسته گندم و سیب­زمینی شد.  همچنین امواج فراصوت باعث افزایش دمای خمیری­شدن نشاسته گندم و سیب‌زمینی به میزان 10 و 6 درجه سانتی‌گراد شد؛ خمیر تولیدشده شفاف­تر و ویسکوزیتة آن کمتر بود.  بررسی نحوة تاثیر امواج فراصوت بر نشاسته سیب‌زمینی نشان داد که الگوی تاثیر بر نشاسته سیب‌زمینی گندم یکی است اما عامل دما و شدت صوت مهم­تر است و بیشتر تغییرات بالای درجه حرارت ژلاتیناسیون و بر اثر انهدام گرانول‌ها اتفاق می‌افتد.  بررسی مشخص کرد که روند تغییرات ایجادشده در خصوصیات نشاسته در اثر اعمال امواج فراصوت تقریباً یکسان است و عواملی که بیش از همه بر میزان تغییرات موثرند، شدت امواج و دماست. طولانی­کردن مدت زمان تاثیر صوت بیش از 10 دقیقه تقریباً بی­اثر بود.  امواج فراصوت قوی می‌توانند برای تهیة نشاسته اصلاح­شده فیزیکی که به ویسکوزیته کم و شفافیت بالا نیاز دارد به‌کار رود و در واقع کمکی برای تولید نشاسته اصلاح­شده فیزیکی رقیق در حالت جوش باشد که امروزه اغلب با روش‌های شیمیایی نظیر تیمار با اسید یا اکسیداسیون تولید می‌شوند.fa_IR
dc.format.extent880
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Engineering Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشیfa_IR
dc.relation.ispartofIrrigation and Drainage Structures Engineering Researchen_US
dc.subjectاصلاح خصوصیاتfa_IR
dc.subjectامواج فراصوتfa_IR
dc.subjectنشاستة سیب‌زمینیfa_IR
dc.subjectنشاستة گندمfa_IR
dc.titleتاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب‌زمینی و گندمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه فردوسی مشهد.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه فردوسی مشهد.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه فردوسی مشهد.fa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage95
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد