تعیین نهاده های مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز
(ندگان)پدیدآور
دشتی, قادرخاکسار, فهیمهقهرمانزاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میزان استفاده از نهادهها از جمله عوامل مؤثر بر نوسان تولید محصولات کشاورزی است. از این رو در بررسی تابع تولید، منطقی به نظر میرسد که به آثار استفاده از نهادهها بر نوسانات تولیدی نیز توجه شود. آذربایجان شرقی یکی از پنج استان مهم تولید پیاز در کشور بوده و دشت تبریز مهمترین منطقۀ استان از لحاظ تولید این محصول است. هدف از این تحقیق، تعیین نهادههای مؤثر بر تولید و ریسک تولید پیاز دشت تبریز است. به منظور تعیین نهادههای مؤثر بر ریسک تولید از مدل عمومی جاست و پاپ استفاده شد. نتایج حکایت از مناسب بودن فرم درجه دوم تعمیمیافته برای تابع تولید و فرم لئونتیف تعمیمیافته برای تابع ریسک تولید پیاز دارد. همچنین نتایج براورد این دو تابع حاکی از اثر مثبت عوامل تولید آب و نیروی کار استخدامی است و نشان میدهد که این دو، هم افزایشدهندۀ ریسک و هم افزایشدهندۀ تولیدند. در حالی که تأثیر نهادۀ کود شیمیایی عکس این مورد است. در نهایت کشش کل واریانس تولید 049/1 به دست آمد که نشاندهندۀ افزایش ریسک تولید به ازای افزایش یک درصدی مصرف تمامی نهادههاست.
کلید واژگان
پیازتابع تولید
دشت تبریز
ریسک تولید
مدل جاست و پاپ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریزکارشناس ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه تبریز
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-48382423-785X




