| dc.contributor.author | هنربخش, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | زاغری, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیوازاد, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:30Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:30Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:30Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:30Z | |
| dc.date.issued | 2009-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هنربخش, شیرین, زاغری, مجتبی, شیوازاد, محمود. (1387). تاثیر بتائین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش شوری آب. علوم دامی ایران, 39(1) | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_20702.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343796 | |
| dc.description.abstract | تاثیر شوری آب و بتائین با استفاده از طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل روی عملکرد رشد 576 قطعه جوجه گوشتی نر، در یک دوره 6 هفته ای آزمایش شد. سه سطح کلرورسدیم (0، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و چهار سطح بتائین ( 000/0، 075/0، 150/0 و 225/0 درصد) به ترتیب به آب آشامیدنی و جیره پایه اضافه شده و مورد تغذیه آزاد قرار گرفتند. در پایان دوره، خصوصیات لاشه (شامل بازده لاشه، درصدهای ران، عضله سینه، کبد، چربی حفره بطنی و قلب) 96 قطعه از این پرندگان مورد بررسی قرار گرفت. افزایش سطح شوری آب و بتائین در سنین 21، 28 و 42 روزگی منجر به افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید )05/0> P (. افزایش سطح کلرورسدیم آب، نسبت به گروه کنترل، میزان خوراک مصرفی دوره های 11 تا 21 روزگی و 29 تا 42 روزگی را به ترتیب 12% و 7% افزایش داد )01/0> P (. مقادیر بالای کلرورسدیم آب، وزن عضله سینه را 7% بالا برد )01/0> P (. اثر متقابل بین سطوح کلرورسدیم و بتائین بر روی میانگین افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی در سن 21 روزگی معنی دار بود )05/0> P (. طبق نتایج حاصله احتمالاً بتائین در محافظت از اپی تلیوم روده در برابر عامل بر هم زننده تعادل اسمزی (آب شور) شرکت می کند، شرایط هضم و جذب را در دستگاه گوارش بهبود می بخشد و منجر به استفاده بهتر از مواد مغذی می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 235 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.subject | آب شور | fa_IR |
| dc.subject | بتائین | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات لاشه. | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد | fa_IR |
| dc.title | تاثیر بتائین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش شوری آب | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 39 | |
| dc.citation.issue | 1 | |