| dc.contributor.author | شهودی, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | متقی طلب, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلشکن, مصطفی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:17Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:17Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-10-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-07-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شهودی, زینب, متقی طلب, مجید, گلشکن, مصطفی. (1397). تأثیر تزریق داخل تخم مرغی نانوذرات عصاره هسته انگور بر تمایز جنسیت و ساختار گونادی در جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران, 49(4), 495-504. doi: 10.22059/ijas.2019.266833.653662 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.266833.653662 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_70436.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343728 | |
| dc.description.abstract | پلیفنولهای موجود در هسته انگور جز مهارکنندههای قوی آروماتاز محسوب میشوند. در این مطالعه، عصاره هسته انگور به عنوان آنتیآروماتاز به تخممرغ تزریق و اثرات آن بر تمایز جنسیت و ساختار گوناد جوجهها مورد بررسی قرار گرفت. هفتصد عدد تخممرغ از سویه راس 308 به 7 تیمار شامل: تزریق سطوح 3 (GSE<sub>3</sub>+Zn) و 4 میلیگرم (GSE<sub>4</sub>+Zn) عصاره هسته انگور و روی، 3(NGSE<sub>3</sub>+Zn) و 4(NGSE<sub>4</sub>+Zn) میلیگرم نانوذرات عصاره هسته انگور و روی، 05/0 میلیگرم تاموکسیفن و روی (TOM+Zn)، 5/0 میلیلیتر نرمال سالین (PC) و تیمار بدون تزریق (NC)، اختصاص یافتند. تزریق در روز 5 انکوباسیون و از قسمت باریک تخممرغ انجام شد. جوجههای تولیدی به مدت 5 هفته پرورش یافتند. نتایج بهدستآمده نشان داد که در مقایسه با تیمارهای شاهد تزریق عصاره هسته انگور باعث افزایش معنیدار در درصد جنس نر شد (05/0P<). مقایسه تیمارهای مختلف حاکی از عدم تفاوت معنیداری در وزن یک روزگی و نیز صفات عملکردی (خوراک مصرفی، وزن بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک) بود. مطالعه ساختار گوناد در جوجهها، حاکی از درجه قوی برگشتگی جنسی در جوجههای تیمار شده با سطوح 3(NGSE<sub>3</sub>) و 4(NGSE4) میلیگرم نانوذرات عصاره هسته انگور و روی بود. نتیجهگیری کلی حاکی از این است که عصاره هسته انگور به عنوان ترکیبی با خاصیت آنتی آروماتازی، قابلیت تولید درصد بیشتر جنس نر جوجههای گوشتی را دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 623 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.266833.653662 | |
| dc.subject | آنتی آروماتاز | fa_IR |
| dc.subject | برگشتگی جنسیت | fa_IR |
| dc.subject | تزریق درون تخم مرغی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تزریق داخل تخم مرغی نانوذرات عصاره هسته انگور بر تمایز جنسیت و ساختار گونادی در جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار شیمی آلی، مجتمع فناوریهای پیشرفته پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 49 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 495 | |
| dc.citation.epage | 504 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3037-0438 | |