تأثیر تزریق داخل تخم مرغی نانوذرات عصاره هسته انگور بر تمایز جنسیت و ساختار گونادی در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
شهودی, زینبمتقی طلب, مجیدگلشکن, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پلیفنولهای موجود در هسته انگور جز مهارکنندههای قوی آروماتاز محسوب میشوند. در این مطالعه، عصاره هسته انگور به عنوان آنتیآروماتاز به تخممرغ تزریق و اثرات آن بر تمایز جنسیت و ساختار گوناد جوجهها مورد بررسی قرار گرفت. هفتصد عدد تخممرغ از سویه راس 308 به 7 تیمار شامل: تزریق سطوح 3 (GSE3+Zn) و 4 میلیگرم (GSE4+Zn) عصاره هسته انگور و روی، 3(NGSE3+Zn) و 4(NGSE4+Zn) میلیگرم نانوذرات عصاره هسته انگور و روی، 05/0 میلیگرم تاموکسیفن و روی (TOM+Zn)، 5/0 میلیلیتر نرمال سالین (PC) و تیمار بدون تزریق (NC)، اختصاص یافتند. تزریق در روز 5 انکوباسیون و از قسمت باریک تخممرغ انجام شد. جوجههای تولیدی به مدت 5 هفته پرورش یافتند. نتایج بهدستآمده نشان داد که در مقایسه با تیمارهای شاهد تزریق عصاره هسته انگور باعث افزایش معنیدار در درصد جنس نر شد (05/0P3) و 4(NGSE4) میلیگرم نانوذرات عصاره هسته انگور و روی بود. نتیجهگیری کلی حاکی از این است که عصاره هسته انگور به عنوان ترکیبی با خاصیت آنتی آروماتازی، قابلیت تولید درصد بیشتر جنس نر جوجههای گوشتی را دارد.
کلید واژگان
آنتی آروماتازبرگشتگی جنسیت
تزریق درون تخم مرغی
جوجه گوشتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایراندانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
استادیار شیمی آلی، مجتمع فناوریهای پیشرفته پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
شاپا
2008-47732423-7949




