اثر کربوهیدرات غیر نشاستهای جیرههای مختلف مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، فعالیت آنزیمی، ریخت شناسی بافت روده و بیان ژنهای انتقال دهنده مواد مغذی و تولید موسین در روده باریک جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
یعقوبفر, اکبرکلانتر, مجیدخواجعلی, فریبرزنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تأثیر کربوهیدرات غیرنشاستهای جیرههای مختلف مکملشده با آنزیم یا بدون آن بر عملکرد و ویژگیهای فیزیولوژیک جوجۀ گوشتی آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار در پنج تکرار (شمار 25 قطعه در هر تکرار) با شمار 625  قطعه جوجۀ یکروزۀ مخلوط رأس 308 در دو مقطع 1 تا 21 روزگی و 22 تا 42 روزگی اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل شاهد، گندم، گندم با آنزیم، جو و جو با آنزیم بودند. بر پایۀ نتایج بهدستآمده مشخص شد تأثیر جیرههای مختلف بر صفت خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک جوجهها در کل دورۀ پرورش معنیدار و جیرههای مکملشده با آنزیم، میانگینهای بهتری نسبت به جیرههای بدون آنزیم داشتند (01/0 p
کلید واژگان
بیان ژنجوجۀ گوشتی
ریختشناسی روده
فعالیت آنزیمی
کربوهیدرات غیرنشاستهای
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استاد، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایراناستادیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران و دانشجوی سابق دکتری، دانشگاه شهرکرد
استاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
شاپا
2008-47732423-7949




