| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | کلانتر, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | خواجعلی, فریبرز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:11Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-01-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-23 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یعقوبفر, اکبر, کلانتر, مجید, خواجعلی, فریبرز. (1395). اثر کربوهیدرات غیر نشاستهای جیرههای مختلف مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، فعالیت آنزیمی، ریخت شناسی بافت روده و بیان ژنهای انتقال دهنده مواد مغذی و تولید موسین در روده باریک جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران, 47(3), 429-440. doi: 10.22059/ijas.2016.59798 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59798 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_59798.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343696 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی تأثیر کربوهیدرات غیرنشاستهای جیرههای مختلف مکملشده با آنزیم یا بدون آن بر عملکرد و ویژگیهای فیزیولوژیک جوجۀ گوشتی آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار در پنج تکرار (شمار 25 قطعه در هر تکرار) با شمار 625 قطعه جوجۀ یکروزۀ مخلوط رأس 308 در دو مقطع 1 تا 21 روزگی و 22 تا 42 روزگی اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل شاهد، گندم، گندم با آنزیم، جو و جو با آنزیم بودند. بر پایۀ نتایج بهدستآمده مشخص شد تأثیر جیرههای مختلف بر صفت خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک جوجهها در کل دورۀ پرورش معنیدار و جیرههای مکملشده با آنزیم، میانگینهای بهتری نسبت به جیرههای بدون آنزیم داشتند (01/0 p<). تغییر اندازۀ پرزهای روده در هر سه قسمت روده وجود داشت و جیرههای گندم و جو بدون آنزیم باعث کاهش ارتفاع پرز، افزایش ضخامت و عمق کریپت شدند (01/0 p<). همچنین آنها باعث افزایش فعالیت آنزیمی لوزالمعده و غلظت آنزیمی سرم شدند (01/0 p<)، اما مکملسازی جیرهها با آنزیم باعث جبران این آسیبها شد (01/0 p<). تغییر بیان ژنهای انتقالدهندۀ مواد مغذی و تولید موسین برای جیرههای آزمایشی در رودۀ باریک معنیدار بود (01/0 p<). گندم و جو بدون آنزیم بیشترین بیان ژن انتقال مواد مغذی و تولید موسین را داشتند اما مکملسازی با آنزیم باعث کاهش این مقادیر شد (01/0 p<). در کل استفاده از جیرههای با کربوهیدرات غیرنشاستهای مختلف بدون آنزیم باعث آسیب به عملکرد و صفات فیزیولوژیک جوجهها شد، ولی مکملسازی با آنزیم اثرگذاری منفی ایجادشده را خنثی کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 654 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59798 | |
| dc.subject | بیان ژن | fa_IR |
| dc.subject | جوجۀ گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | ریختشناسی روده | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنزیمی | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات غیرنشاستهای | fa_IR |
| dc.title | اثر کربوهیدرات غیر نشاستهای جیرههای مختلف مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، فعالیت آنزیمی، ریخت شناسی بافت روده و بیان ژنهای انتقال دهنده مواد مغذی و تولید موسین در روده باریک جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران و دانشجوی سابق دکتری، دانشگاه شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 429 | |
| dc.citation.epage | 440 | |