نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوبفر, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکلانتر, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorخواجعلی, فریبرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:11Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:11Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-13en_US
dc.date.submitted1393-10-23fa_IR
dc.identifier.citationیعقوبفر, اکبر, کلانتر, مجید, خواجعلی, فریبرز. (1395). اثر کربوهیدرات غیر نشاسته‌ای جیره‌های مختلف مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، فعالیت آنزیمی، ریخت شناسی بافت روده و بیان ژن‌های انتقال دهنده مواد مغذی و تولید موسین در روده باریک جوجه‌های گوشتی. علوم دامی ایران, 47(3), 429-440. doi: 10.22059/ijas.2016.59798fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59798
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_59798.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343696
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی تأثیر کربوهیدرات غیرنشاسته‌ای جیره‌های مختلف مکمل‌شده با آنزیم یا بدون آن بر عملکرد و ویژگی‌های فیزیولوژیک جوجۀ گوشتی آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار در پنج تکرار (شمار 25 قطعه در هر تکرار) با شمار 625  قطعه جوجۀ یک‌روزۀ مخلوط رأس 308 در دو مقطع 1 تا 21 روزگی و 22 تا 42 روزگی اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل شاهد، گندم، گندم با آنزیم، جو و جو با آنزیم بودند. بر پایۀ نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد تأثیر جیره‌های مختلف بر صفت خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک جوجه‌ها در کل دورۀ پرورش معنی‌دار و جیره‌های مکمل‌شده با آنزیم، میانگین‌های بهتری نسبت به جیره‌های بدون آنزیم داشتند (01/0 p<). تغییر اندازۀ پرزهای روده در هر سه قسمت روده وجود داشت و جیره‌های گندم و جو بدون آنزیم باعث کاهش ارتفاع پرز، افزایش ضخامت و عمق کریپت شدند (01/0 p<). همچنین آن‌ها باعث افزایش فعالیت آنزیمی لوزالمعده و غلظت آنزیمی سرم شدند (01/0 p<)، اما مکمل‌سازی جیره‌ها با آنزیم باعث جبران این آسیب‌ها شد (01/0 p<). تغییر بیان ژن‌های انتقال‌دهندۀ مواد مغذی و تولید موسین برای جیره‌های آزمایشی در رودۀ باریک معنی‌دار بود (01/0 p<). گندم و جو بدون آنزیم بیشترین بیان ژن‌ انتقال مواد مغذی و تولید موسین را داشتند اما مکمل‌سازی با آنزیم باعث کاهش این مقادیر شد (01/0 p<). در کل استفاده از جیره‌های با کربوهیدرات غیرنشاسته‌ای مختلف بدون آنزیم باعث آسیب به عملکرد و صفات فیزیولوژیک جوجه‌ها ‌شد، ولی مکمل‌سازی با آنزیم اثرگذاری منفی ایجادشده را خنثی کرد.fa_IR
dc.format.extent654
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.59798
dc.subjectبیان ژنfa_IR
dc.subjectجوجۀ‌ گوشتیfa_IR
dc.subjectریخت‌شناسی رودهfa_IR
dc.subjectفعالیت آنزیمیfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات غیرنشاسته‌ایfa_IR
dc.titleاثر کربوهیدرات غیر نشاسته‌ای جیره‌های مختلف مکمل شده با آنزیم بر عملکرد، فعالیت آنزیمی، ریخت شناسی بافت روده و بیان ژن‌های انتقال دهنده مواد مغذی و تولید موسین در روده باریک جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران و دانشجوی سابق دکتری، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue3
dc.citation.spage429
dc.citation.epage440


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد