نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجواهری بارفروشی, هدیfa_IR
dc.contributor.authorتوحیدی, آرمینfa_IR
dc.contributor.authorصادقی پناه, حسنfa_IR
dc.contributor.authorژندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorزین الدینی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:49Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:49Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-28en_US
dc.date.submitted1392-09-07fa_IR
dc.identifier.citationجواهری بارفروشی, هدی, توحیدی, آرمین, صادقی پناه, حسن, ژندی, مهدی, زین الدینی, سعید. (1393). اثر نوع مکمل چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجه‏های خون در دورۀ انتقال در گاو هلشتاین. علوم دامی ایران, 45(3), 245-255. doi: 10.22059/ijas.2014.53781fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.53781
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_53781.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343580
dc.description.abstractهدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تأثیر مصرف روغن ماهی در مقایسه با چربی اشباع پالم، بر سلامت پستان و عملکرد شیردهی در گاو هلشتاین بود. ده رأس گاو هلشتاین چندبارزاییده از شش هفته پیش از زایش تا 63 روز پس از آن مطالعه شدند. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر به‌طور روزانه، ترکیبات شیر، وزن و امتیار وضعیت بدنی به‌طور هفتگی و فراسنجه‌های خونی با فواصل 21 روز تعیین شدند. روغن ماهی موجب افزایش تولید شیر از هفتۀ ششم شیردهی به بعد گردید (05/0P<). از بین ترکیبات شیر، تنها درصد و مقدار چربی شیر تحت تأثیر نوع مکمل چربی قرار گرفت و در گاوهای دریافت‏کنندة روغن ماهی کاهش یافت (05/0P <). امتیاز (05/0P <) سلول‌های سوماتیک شیر با مصرف روغن ماهی کاهش یافت. در میان فراسنجه‌های خون، غلظت کلسترول کل، LDL- کلسترول و نسبت LDL به HDL سرم در گروه دریافت‌کنندة روغن ماهی در مقایسه با گروه مصرف‌کنندة چربی اشباع پالم کاهش معناداری یافتند (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان می‌دهد مصرف روغن ماهی در دورة انتقال، علاوه بر حفظ تولیـد شیر، می‌تواند شدت توازن منفی انرژی را در اوایل شیردهی کاهش دهد و از بار میکروبی شیر نیز بکاهد.fa_IR
dc.format.extent609
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.53781
dc.subjectتولید و ترکیب شیرfa_IR
dc.subjectدورة خشکیfa_IR
dc.subjectروغن ماهیfa_IR
dc.subjectفراسنجه‌‌های خونیfa_IR
dc.subjectگاو هلشتاینfa_IR
dc.titleاثر نوع مکمل چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجه‏های خون در دورۀ انتقال در گاو هلشتاینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، و استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور مؤسسة تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران،fa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue3
dc.citation.spage245
dc.citation.epage255
nlai.contributor.orcid0000-0001-6244-8984
nlai.contributor.orcid0000-0003-2886-9747


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد