| dc.contributor.author | جواهری بارفروشی, هدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | توحیدی, آرمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی پناه, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | ژندی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زین الدینی, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:49Z | |
| dc.date.issued | 2014-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-11-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-09-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جواهری بارفروشی, هدی, توحیدی, آرمین, صادقی پناه, حسن, ژندی, مهدی, زین الدینی, سعید. (1393). اثر نوع مکمل چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجههای خون در دورۀ انتقال در گاو هلشتاین. علوم دامی ایران, 45(3), 245-255. doi: 10.22059/ijas.2014.53781 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.53781 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_53781.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343580 | |
| dc.description.abstract | هدف از آزمایش حاضر، ارزیابی تأثیر مصرف روغن ماهی در مقایسه با چربی اشباع پالم، بر سلامت پستان و عملکرد شیردهی در گاو هلشتاین بود. ده رأس گاو هلشتاین چندبارزاییده از شش هفته پیش از زایش تا 63 روز پس از آن مطالعه شدند. مقدار خوراک مصرفی و تولید شیر بهطور روزانه، ترکیبات شیر، وزن و امتیار وضعیت بدنی بهطور هفتگی و فراسنجههای خونی با فواصل 21 روز تعیین شدند. روغن ماهی موجب افزایش تولید شیر از هفتۀ ششم شیردهی به بعد گردید (05/0P<). از بین ترکیبات شیر، تنها درصد و مقدار چربی شیر تحت تأثیر نوع مکمل چربی قرار گرفت و در گاوهای دریافتکنندة روغن ماهی کاهش یافت (05/0P <). امتیاز (05/0P <) سلولهای سوماتیک شیر با مصرف روغن ماهی کاهش یافت. در میان فراسنجههای خون، غلظت کلسترول کل، LDL- کلسترول و نسبت LDL به HDL سرم در گروه دریافتکنندة روغن ماهی در مقایسه با گروه مصرفکنندة چربی اشباع پالم کاهش معناداری یافتند (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان میدهد مصرف روغن ماهی در دورة انتقال، علاوه بر حفظ تولیـد شیر، میتواند شدت توازن منفی انرژی را در اوایل شیردهی کاهش دهد و از بار میکروبی شیر نیز بکاهد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 609 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.53781 | |
| dc.subject | تولید و ترکیب شیر | fa_IR |
| dc.subject | دورة خشکی | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجههای خونی | fa_IR |
| dc.subject | گاو هلشتاین | fa_IR |
| dc.title | اثر نوع مکمل چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجههای خون در دورۀ انتقال در گاو هلشتاین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته دکتری، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، و استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور مؤسسة تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران، | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 245 | |
| dc.citation.epage | 255 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6244-8984 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2886-9747 | |