اثر سطوح مختلف دانه ذرت و جو بر رشد و عملکرد گوسالههای هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
ضیاء عبدالزهره, احمدروزبهان, یوسفحسینی, سیدهادیرضائی, جوادنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش اثر سطوح مختلف دانه جو و ذرت در جیره بر رشد و عملکرد گوسالههای هلشتاین بررسی شد. تعداد 40 رأس گوساله تازه متولد شده در قالب 5 گروه آزمایشی (در هر گروه 4 گوساله ماده و 4 گوساله نر) به مدت 105 روز مورد استفاده قرار گرفت. گروههای آزمایشی شامل گروه 1 یعنی جیره فاقد دانه جو (تنها حاوی دانه ذرت به عنوان غله) و گروههای آزمایشی 2، 3، 4 و 5 به ترتیب جیرههای حاوی 5، 10، 15 و 20 درصد دانه جو در کل جیره بود. مقادیر ماده خشک مصرفی، تغییرات وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی با فواصل معین اندازهگیری شد. دادههای بهدست آمده در قالب دادههای تکرار شده بر اساس رویه Mixed با در نظر گرفتن وزن اولیه بهعنوان کواریت آنالیز گردید. مقادیر LSM برای صفات وزن نهایی بدن، کل افزایش وزن، کل ماده خشک مصرفی در طول دوره و ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد (فاقد دانه جو) به ترتیب برابر 5/138، 3/97 و 3/125 کیلوگرم و 29/1 بود. جایگزینی دانه جو در جیره موجب کاهش میانگین ماده خشک مصرفی گوسالهها شد (05/0P
کلید واژگان
خوراک آغازیندانه جو
دانه ذرت
عملکرد
گوسالههای هلشتاین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته ارشد تربیت مدرسدانشیار تربیت مدرس
دانش آموخته ارشد تربیت مدرس
دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس تهران
شاپا
2008-47732423-7949




