نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorضیاء عبدالزهره, احمدfa_IR
dc.contributor.authorروزبهان, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سیدهادیfa_IR
dc.contributor.authorرضائی, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:40Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:40Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:40Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.identifier.citationضیاء عبدالزهره, احمد, روزبهان, یوسف, حسینی, سیدهادی, رضائی, جواد. (1391). اثر سطوح مختلف دانه ذرت و جو بر رشد و عملکرد گوساله‌های هلشتاین. علوم دامی ایران, 43(2), 229-237. doi: 10.22059/ijas.2012.28531fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2012.28531
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_28531.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343530
dc.description.abstractدر این پژوهش اثر سطوح مختلف دانه جو و ذرت در جیره بر رشد و عملکرد گوساله‌های هلشتاین بررسی شد. تعداد 40 رأس گوساله تازه متولد شده در قالب 5 گروه آزمایشی (در هر گروه 4 گوساله ماده و 4 گوساله نر) به مدت 105 روز مورد استفاده قرار گرفت. گروه‌های آزمایشی شامل گروه 1 یعنی جیره فاقد دانه جو (تنها حاوی دانه ذرت به عنوان غله) و گروه‌های آزمایشی 2، 3، 4 و 5 به ترتیب جیره‌های حاوی 5، 10، 15 و 20 درصد دانه جو در کل جیره بود. مقادیر ماده خشک مصرفی، تغییرات وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی با فواصل معین اندازه‌گیری شد. داده‌های به‌دست آمده در قالب داده‌های تکرار شده بر اساس رویه Mixed با در نظر گرفتن وزن اولیه به‌عنوان کواریت آنالیز گردید. مقادیر LSM برای صفات وزن نهایی بدن، کل افزایش وزن، کل ماده خشک مصرفی در طول دوره و ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد (فاقد دانه جو) به ترتیب برابر 5/138، 3/97 و 3/125 کیلوگرم و 29/1 بود. جایگزینی دانه جو در جیره موجب کاهش میانگین ماده خشک مصرفی گوساله‌ها شد (05/0P<). وزن بدن در گوساله‌هایی که جیره‌های حاوی دانه جو مصرف کردند در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0P<)، اما بین گروه‌های مصرف‌کننده جیره‌های حاوی دانه جو تفاوتی نداشت. افزایش نسبت دانه جو در جیره اثر معنی‌داری بر ضریب تبدیل غذایی نداشت. افزایش سن موجب بهبود میانگین ماده خشک مصرفی گوساله‌ها شد (05/0P<) اما این صفت تحت تأثیر جنس گوساله (نر و ماده) قرار نگرفت. وزن بدن، افزایش وزن در طول دوره و ضریب تبدیل غذایی در جنس نر در مقایسه با جنس ماده بهتر بود (05/0P<). در مجموع، جایگزینی دانه جو تا 20 درصد ماده خشک مصرفی جیره گوساله‌های هلشتاین بدون تأثیر منفی بر ضریب تبدیل غذایی امکان‌پذیر است.fa_IR
dc.format.extent291
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2012.28531
dc.subjectخوراک آغازینfa_IR
dc.subjectدانه جوfa_IR
dc.subjectدانه ذرتfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectگوساله‌های هلشتاینfa_IR
dc.titleاثر سطوح مختلف دانه ذرت و جو بر رشد و عملکرد گوساله‌های هلشتاینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانش آموخته ارشد تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته ارشد تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.citation.volume43
dc.citation.issue2
dc.citation.spage229
dc.citation.epage237


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد