آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجههای تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی
(ندگان)پدیدآور
کاکی, نسیمکیانی, علیعزیزی, ایوبنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش بررسی اثرات متقابل سطح کنسانتره و مدتزمان مصرف جیره برتولید گاز، فراسنجههای تخمیر، جمعیت پروتوزوا و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برونتنی بود. تعداد 27 رأس بره نر نژاد لری (5±26 کیلوگرم) با سه جیره آزمایشی با سه سطح کنسانتره 55، 70 و 85 درصد بهمدت 100 روز  پروار شدند (9 راس برای هر جیره). مصادف با روزهای 70 و 100 دوره پروار مایع شکمبه برههای هر گروه از طریق سوند مری تهیه و مخلوط شد و برای آزمایش تولید گاز جیره در شرایط آزمایشگاهی استفاده شد. نتایج نشان داد که نرخ تولید گاز (میلیلیتر در ساعت) تحت تأثیر سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره قرار نگرفت (05/0P) ولی با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با افزایش درصد کنسانتره و با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره افزایش یافت (05/0>P). جمعیت پروتوزوآ و غلظت کل اسیدهای چرب فرّار در جیره 85درصد کنسانتره بیشتر از دو جیره دیگر بود (05/0>P). با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره اسیدپروپیونیک و اسیدایزو-بوتیریک کاهش (05/0>P) و در مقابل اسیداستیک، اسیدایزووالریک افزایش یافت (05/0>P). اثرات متقابل معنیداری بین سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره برای گاز تولیدی بعد از 24 ساعت انکوباسیون، اسیدپروپونیک و اسیدبوتیریک مشاهده شد (05/0>P). نتیجه کلی اینکه، کوتاهتر شدن دوره پروار وقتی برهها با جیره پرکنسانتره تغذیه میشوند ممکن است در بهبود فراسنجههای تخمیر شکمبهای برههای پرواری مفید باشد.
کلید واژگان
آزمون تولید گازاسیدهای چرب زنجیر کوتاه
برهپرواری
نیتروژن آمونیاکی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستاندانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
شاپا
2008-47732423-7949




