| dc.contributor.author | کاکی, نسیم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کیانی, علی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | عزیزی, ایوب | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:35Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:35Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:35Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:35Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-08-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-06-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-05-12 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1398-02-22 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | کاکی, نسیم, کیانی, علی, عزیزی, ایوب. (1398). آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجههای تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی. علوم دامی ایران, 50(2), 159-169. doi: 10.22059/ijas.2019.280988.653702 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-4773 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7949 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.280988.653702 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_73686.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343502 |  | 
| dc.description.abstract | هدف این پژوهش بررسی اثرات متقابل سطح کنسانتره و مدتزمان مصرف جیره برتولید گاز، فراسنجههای تخمیر، جمعیت پروتوزوا و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برونتنی بود. تعداد 27 رأس بره نر نژاد لری (5±26 کیلوگرم) با سه جیره آزمایشی با سه سطح کنسانتره 55، 70 و 85 درصد بهمدت 100 روز  پروار شدند (9 راس برای هر جیره). مصادف با روزهای 70 و 100 دوره پروار مایع شکمبه برههای هر گروه از طریق سوند مری تهیه و مخلوط شد و برای آزمایش تولید گاز جیره در شرایط آزمایشگاهی استفاده شد. نتایج نشان داد که نرخ تولید گاز (میلیلیتر در ساعت) تحت تأثیر سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره قرار نگرفت (05/0<P). گوارشپذیری ماده آلی با افزایش سطح کنسانتره افزایش یافت (05/0>P) ولی با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با افزایش درصد کنسانتره و با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره افزایش یافت (05/0>P). جمعیت پروتوزوآ و غلظت کل اسیدهای چرب فرّار در جیره 85درصد کنسانتره بیشتر از دو جیره دیگر بود (05/0>P). با طولانیتر شدن مدت مصرف جیره اسیدپروپیونیک و اسیدایزو-بوتیریک کاهش (05/0>P) و در مقابل اسیداستیک، اسیدایزووالریک افزایش یافت (05/0>P). اثرات متقابل معنیداری بین سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره برای گاز تولیدی بعد از 24 ساعت انکوباسیون، اسیدپروپونیک و اسیدبوتیریک مشاهده شد (05/0>P). نتیجه کلی اینکه، کوتاهتر شدن دوره پروار وقتی برهها با جیره پرکنسانتره تغذیه میشوند ممکن است در بهبود فراسنجههای تخمیر شکمبهای برههای پرواری مفید باشد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 668 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.280988.653702 |  | 
| dc.subject | آزمون تولید گاز | fa_IR | 
| dc.subject | اسیدهای چرب زنجیر کوتاه | fa_IR | 
| dc.subject | برهپرواری | fa_IR | 
| dc.subject | نیتروژن آمونیاکی | fa_IR | 
| dc.title | آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجههای تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 50 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 159 |  | 
| dc.citation.epage | 169 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4731-1546 |  |