نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاکی, نسیمfa_IR
dc.contributor.authorکیانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, ایوبfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:35Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:35Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:35Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-05-12en_US
dc.date.submitted1398-02-22fa_IR
dc.identifier.citationکاکی, نسیم, کیانی, علی, عزیزی, ایوب. (1398). آثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجه‌های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنی. علوم دامی ایران, 50(2), 159-169. doi: 10.22059/ijas.2019.280988.653702fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.280988.653702
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_73686.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343502
dc.description.abstractهدف این پژوهش بررسی اثرات متقابل سطح کنسانتره و مدت­زمان مصرف جیره برتولید گاز، فراسنجه‌های تخمیر، جمعیت پروتوزوا و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون­تنی بود. تعداد 27 رأس بره نر نژاد لری (5±26 کیلوگرم) با سه جیره آزمایشی با سه سطح کنسانتره 55، 70 و 85 درصد به‌مدت 100 روز  پروار شدند (9 راس برای هر جیره). مصادف با روزهای 70 و 100 دوره پروار مایع شکمبه بره­های هر گروه از طریق سوند مری تهیه و مخلوط شد و برای آزمایش تولید گاز جیره در شرایط آزمایشگاهی استفاده شد. نتایج نشان داد که نرخ تولید گاز (میلی­لیتر در ساعت) تحت تأثیر سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره قرار نگرفت (05/0<P). گوارش‌پذیری ماده آلی با افزایش سطح کنسانتره افزایش یافت (05/0>P) ولی با طولانی­تر شدن مدت مصرف جیره کاهش یافت (05/0>P). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با افزایش درصد کنسانتره و با طولانی­تر شدن مدت مصرف جیره افزایش یافت (05/0>P). جمعیت پروتوزوآ و غلظت کل اسیدهای چرب ­فرّار در جیره 85درصد کنسانتره بیشتر از دو جیره دیگر بود (05/0>P). با طولانی­تر شدن مدت مصرف جیره اسیدپروپیونیک و اسیدایزو-بوتیریک کاهش (05/0>P) و در مقابل اسیداستیک، اسیدایزووالریک افزایش یافت (05/0>P). اثرات متقابل معنی‌داری بین سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره برای گاز تولیدی بعد از 24 ساعت انکوباسیون، اسیدپروپونیک و اسیدبوتیریک مشاهده شد (05/0>P). نتیجه کلی این‌که، کوتاهتر شدن دوره پروار وقتی بره‌ها با جیره پرکنسانتره تغذیه می­شوند ممکن است در بهبود فراسنجه‌های تخمیر شکمبه‌ای بره‌های پرواری مفید باشد.fa_IR
dc.format.extent668
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.280988.653702
dc.subjectآزمون تولید گازfa_IR
dc.subjectاسیدهای چرب زنجیر کوتاهfa_IR
dc.subjectبره‌پرواریfa_IR
dc.subjectنیتروژن آمونیاکیfa_IR
dc.titleآثار متقابل سطح کنسانتره و مدت مصرف جیره پرواری بر تولید گاز، فراسنجه‌های تخمیر و غلظت اسیدهای چرب فرّار در شرایط برون تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue2
dc.citation.spage159
dc.citation.epage169
nlai.contributor.orcid0000-0003-4731-1546


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد