تأثیرافزودن تفالۀ اسانسگیریشده مرزۀ خوزستانی به جیرۀ برههای پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
نوشادی, سیده سهیلاآذرفر, آرشعلیپور, داریوشخسروی نیا, حشمتاللهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر جایگزینی تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی بهجای یونجه در سطوح صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 در جیرۀ برۀ پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی بود. جیرههای آزمایشی براساس 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تنظیم گردید. جایگزینی تفالۀ مرزه بهجای یونجه تأثیر معنیداری بر تولید گاز در ساعات گوناگون انکوباسیون و فراسنجههای پویایی آن نداشت (05/0P). جیرههای آزمایشی تأثیری بر غلظت کل اسیدهای چرب فرّار نداشت (05/0P)، ولی تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم واقعی مادۀ خشک در شرایط آزمایشگاهی نداشت (05/0P). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزه در جیرۀ برۀ پرواری میتواند با کاهش میزان تولید نیتروژن آمونیاکی بازدهی استفاده از نیتروژن را بهبود بخشد.
کلید واژگان
برۀ پرواریپویایی تولید گاز
تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-07-231393-05-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه لرستاندانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان
شاپا
2008-47732423-7949




