| dc.contributor.author | نوشادی, سیده سهیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذرفر, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیپور, داریوش | fa_IR |
| dc.contributor.author | خسروی نیا, حشمتالله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:33Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:33Z | |
| dc.date.issued | 2014-07-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-05-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-12-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-09-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوشادی, سیده سهیلا, آذرفر, آرش, علیپور, داریوش, خسروی نیا, حشمتالله. (1393). تأثیرافزودن تفالۀ اسانسگیریشده مرزۀ خوزستانی به جیرۀ برههای پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی. علوم دامی ایران, 45(2), 163-171. doi: 10.22059/ijas.2014.51819 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51819 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_51819.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343493 | |
| dc.description.abstract | هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر جایگزینی تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی بهجای یونجه در سطوح صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 در جیرۀ برۀ پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی بود. جیرههای آزمایشی براساس 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تنظیم گردید. جایگزینی تفالۀ مرزه بهجای یونجه تأثیر معنیداری بر تولید گاز در ساعات گوناگون انکوباسیون و فراسنجههای پویایی آن نداشت (05/0<P). غلظت آمونیاک بهطور معنیداری با جایگزینی تفالۀ مرزۀ بهجای یونجه در مقایسه با جیرۀ شاهد کاهش یافت (05/0>P). جیرههای آزمایشی تأثیری بر غلظت کل اسیدهای چرب فرّار نداشت (05/0<P). اگرچه جایگزینی تفالۀ مرزه در سطوح 75 و 100 درصد قابلیت هضم ظاهری مادۀ خشک را در مقایسه با جیرۀ شاهد کاهش داد (05/0>P)، ولی تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم واقعی مادۀ خشک در شرایط آزمایشگاهی نداشت (05/0<P). جایگزینی تا سطح 75 درصد، تولید و بازده تولید تودۀ میکروبی را بهطور عددی افزایش داد (1/0>P). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزه در جیرۀ برۀ پرواری میتواند با کاهش میزان تولید نیتروژن آمونیاکی بازدهی استفاده از نیتروژن را بهبود بخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 222 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51819 | |
| dc.subject | برۀ پرواری | fa_IR |
| dc.subject | پویایی تولید گاز | fa_IR |
| dc.subject | تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی | fa_IR |
| dc.title | تأثیرافزودن تفالۀ اسانسگیریشده مرزۀ خوزستانی به جیرۀ برههای پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 163 | |
| dc.citation.epage | 171 | |