• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سرعت دورانی واحد خرد- له کن و دمای واحد همزن بر کیفیت و کمیت روغن زیتون استحصالی از رقم روغنی

    (ندگان)پدیدآور
    اکبرنیا, عباسمبلی, حسیناکرم, اسدالهحامدی, منوچهررفیعی, شاهین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.667 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی ویژگی‌های مکانیکی و حرارتی مؤثر در کیفیت و کمیت روغن ‌زیتون و به دست آوردن روغن خالص، سرعت دورانی غلتک‌های خرد- له کن در دو سطح 6 و 12 دور در ثانیه و دمای واحد همزن در سه سطح 30، 45 و 60 درجه سلسیوس در نظر گرفته شدند. در این راستا داده های آزمون بوسیله آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه میانگین‌ها براساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که با افزایش دمای واحد همزن میزان اسیدیته و پراکسید روغن افزایش می‌یابد یعنی با افزایش دمای واحد همزن کیفیت روغن زیتون کاهش می‌یابد. همچنین با افزایش دمای واحد همزن میزان رطوبت کنجاله افزایش می‌یابد که نتیجتاً سبب کاهش کمیت روغن استحصالی می‌شود. افزایش دمای واحد همزن از 30 به 45 درجه سلسیوس سبب کاهش میزان چربی کنجاله شد که این موضوع افزایش کمیت روغن را به دنبال داشت، ولی با افزایش دما از 45 به60 درجه سلسیوس چربی کنجاله افزایش یافت که این افزایش با کاهش کمیت روغن همراه بود. با توجه به نتایج مذکور دور 12 دور در ثانیه و دمای 30 درجه سلسیوس کمترین عدد اسیدیته را نشان داد در حالیکه کمترین عدد پراکسید بین تیمارهای 12 دور در ثانیه و 30 درجه، 12 دور در ثانیه و 60 در جه و 6 دور در ثانیه و 45 درجه اختلاف معنی داری از خود نشان نداد. ولی تیمار 12 دور در ثانیه و 30 در جه سلسیوس کمترین عدد پراکسید را در روغن استحصالی داشت. لذا بهترین سرعت دورانی غلتک‌ها و دمای واحد همزن برای بهترین کمیت و کیفیت روغن‌گیری زیتون به ترتیب 12 دور در ثانیه و 30 درجه سلسیوس پیشنهاد می‌گردد.
    کلید واژگان
    اسیدیته
    پراکسید
    روغن خالص
    زیتون
    واحد خرد - له کن
    واحد همزن

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-02-19
    1387-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_19541.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339380

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب