نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorماشاء اله کرمانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorتوکلی هشجین, تیمورfa_IR
dc.contributor.authorمینایی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:19:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:19:47Z
dc.date.available1399-07-09T08:19:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:19:47Z
dc.date.issued2009-02-19en_US
dc.date.issued1387-12-01fa_IR
dc.identifier.citationماشاء اله کرمانی, علی, توکلی هشجین, تیمور, مینایی, سعید. (1387). خواص مکانیکی کششی دانة برنج در رطوبت‌ها و دماهای مختلف خشک‌کردن. مهندسی بیوسیستم ایران, 39(1)fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_19539.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339378
dc.description.abstractدر این تحقیق خواص مکانیکی کششی دانه‌های برنج قهوه‌ای دو رقم برنج هاشمی و خزر در سه سطح رطوبت 2/10، 2/12 و 25/13 درصد بر پایة تر و چهار سطح دمای خشک‌کردن 35، 45، 55 و ?C65 شلتوک تعیین شد. در آزمایش‌ها بعلت مشکلات آزمون کششی کلاسیک، از روش آزمون فشاری قطری یعنی بارگذاری نمونه استوانه‌ای در وضعیت به پهلو و در امتداد صفحة قطری استفاده شد. تنش و کرنش گسیختگی و مدول الاستیسیتة کششی برای تیمارهای مختلف رطوبت و دمای دانه تعیین شدند. نتایج‌ آزمایش‌ها بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحلیل گردید. نتایج نشان داد که نوع رقم، رطوبت و دما اثر معنی‌داری بر مقادیر خواص مکانیکی کششی دانة برنج دارند. اثر رطوبت بر کرنش گسیختگی کششی معنی‌دار نبود. مقادیر کلیة این خواص مکانیکی با کاهش رطوبت و دمای دانه، افزایش می‌یابند. رطوبت بیشترین اثر را بر خواص مکانیکی کششی دارد. همچنین نتایج تجزیة واریانس نشان داد که نوع رقم برنج اثر معنی‌داری (در سطح 5%) بر مقاومت کششی (تنش گسیختگی کششی) دارد. بطور کلی مقاومت کششی رقم هاشمی بزرگ‌تر از مقدار آن برای رقم خزر است. تفاوت مقاومت کششی دو رقم نتایج تفاوت قابلیت ترک‌خوردگی دو رقم را مورد تأیید قرار می‌دهد. برای تیمارهای مورد مطالعه، تنش گسیختگی کششی برای رقم هاشمی در محدودة 97/3 تا MPa05/10 و برای رقم خزر در محدودة 19/3 تا MPa 10/8 تغییر می‌کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.subjectآزمون فشار قطریfa_IR
dc.subjectبرنج قهوه‌ایfa_IR
dc.subjectخواص مکانیکیfa_IR
dc.subjectدما.fa_IR
dc.subjectرطوبتfa_IR
dc.subjectمدول الاستیسیتهfa_IR
dc.subjectمقاومت گسیختگی کششیfa_IR
dc.titleخواص مکانیکی کششی دانة برنج در رطوبت‌ها و دماهای مختلف خشک‌کردنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume39
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد