• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 39, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    خواص مکانیکی کششی دانة برنج در رطوبت‌ها و دماهای مختلف خشک‌کردن

    (ندگان)پدیدآور
    ماشاء اله کرمانی, علیتوکلی هشجین, تیمورمینایی, سعید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق خواص مکانیکی کششی دانه‌های برنج قهوه‌ای دو رقم برنج هاشمی و خزر در سه سطح رطوبت 2/10، 2/12 و 25/13 درصد بر پایة تر و چهار سطح دمای خشک‌کردن 35، 45، 55 و ?C65 شلتوک تعیین شد. در آزمایش‌ها بعلت مشکلات آزمون کششی کلاسیک، از روش آزمون فشاری قطری یعنی بارگذاری نمونه استوانه‌ای در وضعیت به پهلو و در امتداد صفحة قطری استفاده شد. تنش و کرنش گسیختگی و مدول الاستیسیتة کششی برای تیمارهای مختلف رطوبت و دمای دانه تعیین شدند. نتایج‌ آزمایش‌ها بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی تحلیل گردید. نتایج نشان داد که نوع رقم، رطوبت و دما اثر معنی‌داری بر مقادیر خواص مکانیکی کششی دانة برنج دارند. اثر رطوبت بر کرنش گسیختگی کششی معنی‌دار نبود. مقادیر کلیة این خواص مکانیکی با کاهش رطوبت و دمای دانه، افزایش می‌یابند. رطوبت بیشترین اثر را بر خواص مکانیکی کششی دارد. همچنین نتایج تجزیة واریانس نشان داد که نوع رقم برنج اثر معنی‌داری (در سطح 5%) بر مقاومت کششی (تنش گسیختگی کششی) دارد. بطور کلی مقاومت کششی رقم هاشمی بزرگ‌تر از مقدار آن برای رقم خزر است. تفاوت مقاومت کششی دو رقم نتایج تفاوت قابلیت ترک‌خوردگی دو رقم را مورد تأیید قرار می‌دهد. برای تیمارهای مورد مطالعه، تنش گسیختگی کششی برای رقم هاشمی در محدودة 97/3 تا MPa05/10 و برای رقم خزر در محدودة 19/3 تا MPa 10/8 تغییر می‌کند.
    کلید واژگان
    آزمون فشار قطری
    برنج قهوه‌ای
    خواص مکانیکی
    دما.
    رطوبت
    مدول الاستیسیته
    مقاومت گسیختگی کششی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-02-19
    1387-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_19539.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339378

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب