طبقهبندی ارقام مختلف برنج ایرانی و برنج تقلبی بر اساس ترکیبات فرار شناسایی شده با روش بینی الکترونیکی
(ندگان)پدیدآور
رامش, بهلولمحتسبی, سید سعیدرفیعی, شاهیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
عطر و رایحه برنج یکی از ویژگی های مهم در بررسی کیفیت و موثر در میزان بازارپسندی آن است. در این پژوهش از یک سامانه بینی الکترونیکی متشکل از شش حسگر نیمههادی اکسید فلزی بهعنوان یک روش غیرمخرب در بررسی امکان تفکیک ارقام مختلف برنج ایرانی و یک نوع برنج تقلبی که از تقلب های رایج در عرضه برنج است، استفادهشده است. روش تحلیل مؤلفههای اصلی با دو مؤلفه اصلی قادر بود 89% از واریانس (تغییرات) دادهها را برای پنج نمونه از ارقام اصلی برنج را پوشش دهد. همچنین این تحلیل توسط دو مؤلفه اصلی اول و دوم، 96% از واریانس دادهها را برای چهار نمونه برنج که شامل دو رقم برنج اصلی و دو نمونه برنج تقلبی است، را توصیف کند. با استفاده از روش تحلیل تفکیک خطی، دقت %100 برای هر دو گروه از نمونهها به دست آمد. دقت شبکه عصبی مصنوعی در طبقهبندی نمونه ها، 6/98% برای تفکیک دو گروه ارقام ایرانی و نمونههای اختلاطی به دست آمد.
کلید واژگان
برنج ایرانیبرنج تقلبی
بینی الکترونیک
تشخیص الگو
زبان و بینی الکترونیک
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-10-231398-08-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایراناستاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
استاد دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




