ارزیابی مدل ماکسول عمومی بهمنظور بررسی رفتار تنشآسایی گوشت مرغ تحت رژیمهای غذایی گوناگون
(ندگان)پدیدآور
فریدی, حمیدهاحمدی, ابراهیمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی واکنش یک مادۀ غذایی با اعمال نیروهایی همانند بریدن، جویدن، فشردن، و کشیدن درحقیقت ارزیابی بافت آن ماده است و به خصوصیات رئولوژیکی آن بستگی دارد. در این مطالعه، رفتار تنشآسایی قسمتهای گوناگون گوشت مرغ با رژیمهای غذایی گوناگون براساس مدل ماکسول عمومی بررسی شد. تیمارهای تغذیهای که مرغها از آنها تغذیه کردند مشتمل بر: 1. شاهد (بدون افزودنی)، 2. با افزودنی آنتیبیوتیک به میزان ppm650، 3. با افزودنی سرخارگل (Echinacea purpurea L.) بهمیزان 2درصد است. آزمون تنشآسایی در دمای اتاق روی نمونههای گوشت سینه و ران انجام شد. برای بررسی رفتار ویسکوالاستیک نمونهها، زمانهای رهایش براساس مدل ماکسول عمومی محاسبه و مقایسه شد. نتایج نشان میدهد که مدل پیشنهادی بهطور رضایتبخشی متناسب با دادههای تجربی است و با افزودن آنتیبیوتیک و سرخارگل تغییراتی در ضرایب فنر مدل ماکسول عمومی اتفاق میافتد. افرون بر این، تفاوت فراوانی بین زمان تنشآسایی نمونههای گوناگون با رژیمهای تغذیهای گوناگون مشاهده شد.
کلید واژگان
خواص ویسکوالاستیکرئولوژی
زمان رهایش
گوشت
صنایع غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا همداندانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلیسینا همدان
شاپا
2008-48032423-7841




