دوره 46, شماره 4

 

ارسال های اخیر

  • ارزیابی مدل ماکسول عمومی به‌منظور بررسی رفتار تنش‌آسایی گوشت مرغ تحت رژیم‌های غذایی گوناگون 

    فریدی, حمیده؛ احمدی, ابراهیم (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    بررسی واکنش یک مادۀ غذایی با اعمال نیروهایی همانند بریدن، جویدن، فشردن، و کشیدن درحقیقت ارزیابی بافت آن ماده است و به خصوصیات رئولوژیکی آن بستگی دارد. در این مطالعه، رفتار تنش‌آسایی قسمت‌های گوناگون گوشت مرغ با رژیم‌های ...

  • مطالعۀ اثر روش‌ها و پیش‌تیمارهای گوناگون خشک‌کردن بر سینتیک بازآب‌پوشی فلفل قرمز چیلی (capsicum annum) 

    توکلی پور, حمید؛ مختاریان, محسن (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    هدف از این مطالعه بررسی تأثیر روش خشک‌کردن به دو صورت خشک‌کردن با هوای داغ و آفتابی و پیش‌تیمار (آنزیم‌بری با آب داغ و تیمار شیمیایی) روی سینتیک انتقال جرم طی پدیدۀ باز‌آب‌پوشی فلفل قرمز چیلی بود. برای این منظور قانون دوم ...

  • بررسی اثر مقادیر گوناگون پودر شیرۀ خرما بر مدت زمان نگهداری و ویژگی‏ های کمی و کیفی کیک اسفنجی 

    آزادمرد دمیرچی, صدیف؛ راعی, پریسا (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    در این تحقیق تأثیر افزودن پودر شیرۀ خرما بر وزن مخصوص خمیر، حجم، دانسیتۀ ظاهری و جسمی، تخلخل، رطوبت، فعالیت آبی، رنگ، و سفتی بافت کیک مطالعه شد. بیشترین وزن مخصوص خمیر مربوط به نمونۀ کنترل بود. جایگزین‌کردن ساکارز با 100درصد ...

  • تعیین شاخص‌های خاک و اندازه‌گیری بیلان آبی جهت برنامه‌ریزی یک مرکز کنترل آبیاری 

    عبدالرحمانی رزکه, نایب؛ فرخی تیمورلو, رحمان (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    امروزه محدودیت منابع آب بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق مشتمل بر برآورد زمان و میزان آبیاری افزوده است. این امر با شناسایی شاخص‌های خاک و بیلان آبی مزرعه امکان‌پذیر است. مقدار ظرفیت زراعی خاک یک سری گلدان‌ با دو روش اندازه‌گیری ...

  • پیاده سازی و ساخت سامانۀ زبان الکترونیک به منظور تشخیص تقلب در زعفران 

    حیدربیگی, کبری؛ محتسبی, سید سعید؛ رفیعی, شاهین؛ قاسمی ورنامخواستی, مهدی؛ رضایی, کرامت اله؛ رودریگوز-مندز, ماریا لوز (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    زعفران به‌دلیل عطر، رنگ، و خواص دارویی آن محصولی شناخته‌شده و به‌عنوان افزودنی مهم خوراکی، شایان توجه است. علاوه بر این، به‌دلیل قیمت بالای زعفران، تقلب در آن در بازارهای جهانی متداول است. در این پژوهش، سامانۀ قابل حمل ...

  • مدل‌سازی فرایند خشک‌شدن برگ چای به‏ کمک فراصوت قدرت 

    یگانه, رضا؛ باباگل تبار, راضیه؛ حسین پور, عادل (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    چای از مهم‏ترین گیاهان دارویی به‏شمار می‏رود که تأثیر فراوانی در درمان بیماری‏های قلبی‌ـ‌عروقی و سرطان دارد. فرایند خشک‌شدن برگ چای با جریان هوای گرم صورت می‏گیرد که مصرف انرژی زیادی دارد. هدف از این تحقیق بررسی روند خشک‌شدن ...

  • بررسی عملکرد خشک کن خورشیدی مجهز به سامانۀ بازیافت حرارتی برای خشک کردن نعناع 

    هدایت, میلاد؛ مرتضی پور, حمید؛ مقصودی, حسین؛ شمسی, محسن (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    خشک‌کردن محصولات کشاورزی فرایندی پیچیده با مصرف انرژی فراوان است. تأمین انرژی لازم برای ادامۀ حیات، از چالش‏های پیش روی بشر است. در پژوهش حاضر، عملکرد خشک‏کنی خورشیدی مجهز به سامانۀ بازیافت حرارتی بررسی می‏شود. نرخ خشک‌شدن، ...

  • بهینه‌سازی هزینه، زمان و کیفیت در فرآیند تولید مرغ گوشتی با تلفیق الگوریتم ژنتیک (NRGA-II) و منطق فازی 

    خسروانی مقدم, عرفان؛ شریفی, محمد؛ رفیعی, شاهین؛ حاتمی, پیام (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    از مسائل بسیار مهم در مدیریت تولید، انتخاب بهترین گزینه برای انجام هرکدام از فعالیت‌های تولید به‌نحوی است که هزینه و زمان کمترین مقدار و بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشد. با توجه به تعداد زیاد فعالیت‏ها و گزینه‏های انتخابی ...

  • پایش وضعیت آبی درختان زیتون به روش تصویربرداری حرارتی 

    شعاع, پدرام؛ همت, عباس؛ امیرفتاحی, رسول؛ قیصری, مهدی (پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2015-12-22)
    به‌منظور کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، روش‏هایی با عنوان کم‌آبیاری، با اعمال سطح مشخصی از تنش آبی پیشنهاد می‏شود. مدیریت و کنترل دقیق سطح تنش آبی اعمال‌شده به گیاه، برای جلوگیری از افت شدید محصول، ضروری است. روش‏های مرسوم ...