مقایسه کاربرد ستونهای مختلف برای آنالیز آکریلامید در چیپس سیب زمینی با روش کروماتوگرافی مایع
(ندگان)پدیدآور
سامانی پور, بابکجلیلی, مریمرضایی, کرامت اللهشکرالهی, فتانهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آکریلامید ترکیبی است سمی که در برخی از مواد غذایی فرآیند شده ایجاد میشود. هدف از این پژوهش، ارائه یک روش آسان و قابل اطمینان برای اندازهگیری آکریلامید در چیپس سیب زمینی بود. بدین منظور، اثر 5 ستون ODS-H-C18 Optimal، Sphere-Image 80-5 ODS 2، Zorbax Hilic Plus، Lichrosorb-100 NH2 و Shodex NH2P-50 4E بر جداسازی و اندازهگیری آکریلامید در چیپس بررسی گردید. بهترین نتایج با کاربرد ستون آمینه نسل جدید Shodex NH2P-50 4E، به دست آمد و پیک آکریلامید با موفقیت و بدون نیاز به انجام مراحل پاکسازی با فاز جامد جداسازی شد. منحنی کالیبراسیون استاندارد در محدوده μg/L 5000-100 کاملا خطی بود (997/0=R2). درصد بازیافت در محدوده 9/95% تا 2/102% ، حد شناسایی و حد تعیین مقدار کمی نیز به ترتیب μg/kg9 و μg/kg 27 به دست آمد. تکرار پذیری این روش مناسب بوده و شاخص انحراف استاندارد نسبی برابر 39/4% بود.
کلید واژگان
"آکریلامید""روش اندازهگیری"
"ستون کروماتوگرافی"
"کروماتوگرافی مایع"
"طیف سنجی نوری دیودی"
صنایع غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، البرز، ایرانپژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، البرز، ایران
استاد تمام گروه علوم و مهندسی صنایع غذائی دانشگاه تهران
سازمان ملی استاندارد، کرجّ البرز
شاپا
2008-48032423-7841