| dc.contributor.author | برزگر, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | جوکار, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسلامی, مرضیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:18:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:18:27Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:18:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:18:27Z | |
| dc.date.issued | 2019-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-05-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-03-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برزگر, حسن, جوکار, اکبر, اسلامی, مرضیه. (1398). بررسی تاثیر پوشش صمغ فارسی حاوی اسانس دارچین بر عمر نگهداری دانههای انار. مهندسی بیوسیستم ایران, 50(1), 67-76. doi: 10.22059/ijbse.2018.258711.665064 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4803 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7841 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2018.258711.665064 | |
| dc.identifier.uri | https://ijbse.ut.ac.ir/article_71446.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338995 | |
| dc.description.abstract | با توجه به فساد پذیری زیاد دانههای انار، پوششدهی موجب افزایش عمرماندگاری و حفظ بازار پسندی آنها میشود. در این تحقیق، صمغ فارسی با غلظت 1 درصد (وزنی/حجمی) به همراه اسانس دارچین با غلظتهای 25/0، 5/0 و 75/0 درصد (حجمی/حجمی) برای پوششدهی دانههای انار استفاده و در فواصل هفت روزه نگهداری، آزمونهای شیمیایی، فیزیکی و حسی، روی نمونهها انجام شد. مقدار آنتوسیانین کل نمونهها، از روز اول تا هفته سوم روند کاهشی داشت و افزایش زمان نگهداری و غلظت اسانس، موجب کاهش معنیدار(p<0.05) اسیدیته نمونهها گردید. افزایش سفتی بافت از روز اول تا هفته سوم در دانههای انار مشاهده شد اما مواد جامد محلول و فنل کل تغییرات قابل ملاحظهای در نمونههای مختلف نداشتند و بر اساس نتایج آزمون حسی، تفاوت قابل ملاحظهای بین میزان مقبولیت طعم و بوی نمونههای مختلف وجود نداشت (p<0.05)، همچنین پوشش حاوی اسانس، به طور قابل توجهی از رشد کپک روی نمونهها جلوگیری کرد. با پوششدهی دانههای انار و انتخاب غلظت مناسب اسانس دارچین یا مواد مشابه میتوان زمان ماندگاری، بازارپسندی و کیفیت تغذیهای دانه انار را به میزان مناسب و قابل توجهی حفظ کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 556 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی بیوسیستم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Biosystems Engineering | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2018.258711.665064 | |
| dc.subject | اسانس دارچین | fa_IR |
| dc.subject | آنتوسانین | fa_IR |
| dc.subject | پوششدهی | fa_IR |
| dc.subject | دانههای انار | fa_IR |
| dc.subject | صمغ فارسی | fa_IR |
| dc.subject | بکارگیری اسانسها در نگهداری مواد غذایی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر پوشش صمغ فارسی حاوی اسانس دارچین بر عمر نگهداری دانههای انار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 50 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 76 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-7711-7934 | |