نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبرزگر, حسنfa_IR
dc.contributor.authorجوکار, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorاسلامی, مرضیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:18:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:18:27Z
dc.date.available1399-07-09T08:18:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:18:27Z
dc.date.issued2019-03-21en_US
dc.date.issued1398-01-01fa_IR
dc.date.submitted2018-05-27en_US
dc.date.submitted1397-03-06fa_IR
dc.identifier.citationبرزگر, حسن, جوکار, اکبر, اسلامی, مرضیه. (1398). بررسی تاثیر پوشش صمغ فارسی حاوی اسانس دارچین بر عمر نگهداری دانه‌های انار. مهندسی بیوسیستم ایران, 50(1), 67-76. doi: 10.22059/ijbse.2018.258711.665064fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2018.258711.665064
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_71446.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338995
dc.description.abstractبا توجه به فساد پذیری زیاد دانه‌های انار، پوشش‌دهی موجب افزایش عمرماندگاری و حفظ بازار پسندی آنها می‌شود. در این تحقیق، صمغ فارسی با غلظت 1 درصد (وزنی/حجمی) به همراه اسانس دارچین با غلظت‌های 25/0، 5/0 و 75/0 درصد (حجمی/حجمی) برای پوشش‌دهی دانه‌های انار استفاده و در فواصل هفت روزه نگهداری، آزمون‌های شیمیایی، فیزیکی و حسی، روی نمونه‌ها انجام شد. مقدار آنتوسیانین کل  نمونه‌ها، از روز اول تا هفته سوم روند کاهشی داشت و افزایش زمان نگهداری و غلظت اسانس، موجب کاهش معنی‌دار(p<0.05) اسیدیته نمونه‌ها گردید. افزایش سفتی بافت از روز اول تا هفته سوم در دانه‌های انار مشاهده شد اما مواد جامد محلول و فنل کل تغییرات قابل ملاحظه‌ای در نمونه‌های مختلف نداشتند و بر اساس نتایج آزمون حسی، تفاوت قابل ملاحظه‌ای‌ بین میزان مقبولیت طعم و بوی نمونه‌های مختلف وجود نداشت (p<0.05)، همچنین پوشش حاوی اسانس، به طور قابل توجهی از رشد کپک روی نمونه‌ها جلوگیری کرد. با پوشش‌دهی دانه‌های انار و انتخاب غلظت مناسب اسانس دارچین یا مواد مشابه می‌توان زمان ماندگاری، بازارپسندی و کیفیت تغذیه‌ای دانه ‌انار را به میزان مناسب و قابل توجهی حفظ کرد.fa_IR
dc.format.extent556
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2018.258711.665064
dc.subjectاسانس دارچینfa_IR
dc.subjectآنتوسانینfa_IR
dc.subjectپوشش‌دهیfa_IR
dc.subjectدانه‌های انارfa_IR
dc.subjectصمغ فارسیfa_IR
dc.subjectبکارگیری اسانسها در نگهداری مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر پوشش صمغ فارسی حاوی اسانس دارچین بر عمر نگهداری دانه‌های انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، بخش فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایرانfa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue1
dc.citation.spage67
dc.citation.epage76
nlai.contributor.orcid0000-0001-7711-7934


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد