• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 46, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 46, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر قوام‌دهنده‌های گوار و کربوکسی متیل سلولز بر خواص رئولوژیکی و فیزیکی ماست میوه‌ای قالبی

    (ندگان)پدیدآور
    زمانی, اکبرالماسی, هادیقنبرزاده, بابک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    860.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق تأثیر دو قوام‌دهندۀ کربوکسی متیل سلولز (CMC) و گوار بر خواص رئولوژیکی ماست میوه‌ای قالبی بررسی شد. با افزودن  CMCو گوار در ماست میوه‌ای، به‌ترتیب تا غلظت 2/0درصد و 06/0درصد، مدول‌های ویسکوالاستیک (G' , G'')، ویسکوزیتة ظاهری، و ویسکوزیتۀ کمپلکس افزایش و فاکتور افت کاهش یافت و در بالاتر از این غلظت‌ها، عکس موارد ذکر‌شده رخ داد. همچنین با افزودن  CMCو گوار در ماست میوه‌ای، آب‌اندازی کاهش و ظرفیت نگهداری آب افزایش یافت. با وجود تأثیر مثبت هرکدام از قوام‌دهنده‌ها بر خواص رئولوژیکی، افزودن مخلوط آن دو تأثیر منفی روی خواص ماست داشت. با افزودن غلظت‌های متفاوت CMC در غلظت‌های ثابت گوار (02/0درصد و 04/0درصد)، هیچ‌گونه اثر سینرژیستی در جهت بهبود ساختار و شبکة سه‌بعدی ماست مشاهده نشد و ویژگی‌های رئولوژیکی و ظرفیت نگهداری آب تضعیف شد و آب‌اندازی افزایش یافت.
    کلید واژگان
    آب‌اندازی
    ماست میوه‌ای قالبی
    مدول‌های ویسکوالاستیک
    ویسکوزیتۀ کمپلکس
    هیدروکلوئیدها
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-03-21
    1394-01-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه ارومیه
    دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2015.54337
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_54337.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338935

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب