| dc.contributor.author | زمانی, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | الماسی, هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قنبرزاده, بابک | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:18:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:18:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:18:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:18:14Z | |
| dc.date.issued | 2015-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زمانی, اکبر, الماسی, هادی, قنبرزاده, بابک. (1394). تأثیر قوامدهندههای گوار و کربوکسی متیل سلولز بر خواص رئولوژیکی و فیزیکی ماست میوهای قالبی. مهندسی بیوسیستم ایران, 46(1), 57-66. doi: 10.22059/ijbse.2015.54337 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4803 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7841 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2015.54337 | |
| dc.identifier.uri | https://ijbse.ut.ac.ir/article_54337.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338935 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق تأثیر دو قوامدهندۀ کربوکسی متیل سلولز (CMC) و گوار بر خواص رئولوژیکی ماست میوهای قالبی بررسی شد. با افزودن CMCو گوار در ماست میوهای، بهترتیب تا غلظت 2/0درصد و 06/0درصد، مدولهای ویسکوالاستیک (G' , G'')، ویسکوزیتة ظاهری، و ویسکوزیتۀ کمپلکس افزایش و فاکتور افت کاهش یافت و در بالاتر از این غلظتها، عکس موارد ذکرشده رخ داد. همچنین با افزودن CMCو گوار در ماست میوهای، آباندازی کاهش و ظرفیت نگهداری آب افزایش یافت. با وجود تأثیر مثبت هرکدام از قوامدهندهها بر خواص رئولوژیکی، افزودن مخلوط آن دو تأثیر منفی روی خواص ماست داشت. با افزودن غلظتهای متفاوت CMC در غلظتهای ثابت گوار (02/0درصد و 04/0درصد)، هیچگونه اثر سینرژیستی در جهت بهبود ساختار و شبکة سهبعدی ماست مشاهده نشد و ویژگیهای رئولوژیکی و ظرفیت نگهداری آب تضعیف شد و آباندازی افزایش یافت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 860 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مهندسی بیوسیستم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Biosystems Engineering | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2015.54337 | |
| dc.subject | آباندازی | fa_IR |
| dc.subject | ماست میوهای قالبی | fa_IR |
| dc.subject | مدولهای ویسکوالاستیک | fa_IR |
| dc.subject | ویسکوزیتۀ کمپلکس | fa_IR |
| dc.subject | هیدروکلوئیدها | fa_IR |
| dc.subject | صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر قوامدهندههای گوار و کربوکسی متیل سلولز بر خواص رئولوژیکی و فیزیکی ماست میوهای قالبی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 46 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 57 | |
| dc.citation.epage | 66 | |