• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 45, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 45, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    توانایی تولید اسید و تحمل به اسید و نمک‏های صفراوی در لاکتوباسیل‏های جدا‌شده از خمیرترش‏های سنتی

    (ندگان)پدیدآور
    بهرامی, اکبرپیغمبردوست, سیدهادیگلشن تفتی, ابوالفضل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    273.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بررسی ویژگی‏های بیوشیمیایی و فعالیت متابولیکی باکتری‏های لاکتوباسیل به‌منظور انتخاب آن‏ها به‏عنوان کشت‏های آغازگر در تولید نان ضروری است. در این تحقیق، ویژگی‏های بیوشیمیایی، تولید اسیدی‏، و خواص پروبیوتیکی (مقاومت به اسید و نمک‏های صفراوی) لاکتوباسیل‏های جدا‌شده از خمیرترش‏های سنتی (پلانتاروم، کورواتوس، و پارالیمنتاریوس) ارزیابی شد. هر سه سویۀ لاکتوباسیل توانایی رشد در دمای 15 درجۀ سلسیوس و غلظت‏های گوناگون نمک (2، 4، و 5/6 درصد) و pH (4/4 و 6/9) را داشتند. لاکتوباسیلوس پلانتاروم در دمای 45 درجۀ سلسیوس نیز رشد کرد. سویه‏های لاکتوباسیل توانستند طیف وسیعی از کربوهیدرات‏ها را تخمیر کنند. لاکتوباسیل‏های پلانتاروم و کورواتوس قندهای (پنتوز، زیلوز، آرابینوز) را نیز تخمیر کردند. لاکتوباسیلوس کورواتوس و لاکتوباسیلوس پارالیمنتاریوس توانایی تخمیر قند رامنوز را نداشتند. لاکتوباسیل‏های پلانتاروم، کورواتوس، و پارالیمنتاریوس خاصیت اسیدی‏کردن مناسبی داشتند و pH محیط را بعد از 9 ساعت گرمخانه‏گذاری در دمای 30 درجۀ سلسیوس به 9/4-5/4 کاهش دادند. آزمون‏های تحمل به اسید و نمک‏های صفراوی نشان داد که لاکتوباسیل‏های پلانتاروم و پارالیمنتاریوس پتانسیل پروبیوتیکی دارند.
    کلید واژگان
    اسیدی‌کردن
    تخمیر قندی
    مقاومت اسیدی
    مقاومت صفراوی
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-05-22
    1393-03-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز
    دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز
    استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، کرمان

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2014.51287
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_51287.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338919

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب