بررسی ویژگیهای کیفی علوفه سورگوم و شنبلیله تحت تاثیر کودهای نیتروژنه (زیستی، شیمیایی و تلفیقی) در نظام کشت مخلوط افزایشی
(ندگان)پدیدآور
اسدی, صادقچایی چی, محمد رضاعباسدخت, حمیداصغری, حمید رضاقلی پور, منوچهرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تعیین بهترین مخلوط کشت گیاهان علوفه ای و دارویی از ارکان اساسی در افزایش کیفیت علوفه در نظام تولید علوفه دارو به حساب می آید. به منظور بررسی تأثیر کودهای نیتروژنه (زیستی، شیمیایی و تلفیقی) روی کمیت و کیفیت علوفه سورگوم و شنبلیله در کشت مخلوط افزایشی سورگوم و شنبلیله، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار درمزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه تهران واقع در دولت آباد کرج در سال زراعی 90-1389 به اجرا در آمد. سطوح مختلف کودی شامل: شاهد بدون کود (N0)، کود بیولوژیک (ازتوباکتر- ریزوبیوم- آزوسپرلیوم- میکوریزا) (NBi)، کود شیمیایی نیتروژن (درقالب اوره بر مبنای آزمایش خاک) (100 Nch) و کود تلفیقی شامل کود بیولوژیک + 50% کود شیمیایی نیتروژن (NBi+Nch50)، هر چهار تیمار به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته شدند. ترکیبهای کشت مخلوط شامل: کشت خالص سورگوم بدون علفهرز (S0)، کشت خالص سورگوم با علفهرز (Sw)، کشت خالص شنبلیله بدون علفهرز (T0)، کشت خالص شنبلیله با علفهرز (Tw)، کشت سورگوم+ 50% کشت شنبلیله (ST50) و کشت سورگوم+ 100% کشت شنبلیله (ST100) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند.
کلید واژگان
کشت مخلوط افزایشیسورگوم
شنبلیله
کود های نیتروژنه
کیفیت علوفه
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه صنعتی شاهرودپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
انشگاه صنعتی شاهرود
انشگاه صنعتی شاهرود
دانشگاه شاهرود
شاپا
2008-48112423-8082




