• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Nutrition Sciences
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Nutrition Sciences
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The Effects of Papaya Fruit as Anti Diabetes: A Review

    (ندگان)پدیدآور
    Ismawanti, ZuhriaSuparyatmo, Joseph BenedictusWiboworini, Budiyanti
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    Review Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Diabetes mellitus (DM) is a disease that results in an imbalance in the body ability to use food efficiently caused by the pancreas failure to produce insulin or dysfunction of the body to use insulin properly. Type 2 DM can cause oxidative stress which results in changes in endogenous antioxidant activity and also an increase in oxidative biomolecular damage. This condition causes patients with type 2 DM to require large amounts of exogenous antioxidant intake to inhibit oxidative damage in the body. One of the medicinal plants that has antihyperglycemic activity and high antioxidants is papaya (Carica papaya Linn). Based on a review of several studies noted that papaya contains vitamin C, fiber saponins and flavonoids that can lower blood glucose levels. However, to prove this effect, further clinical trials are needed to be done.
    کلید واژگان
    Carica papaya L
    Glucose
    Diabetes mellitus type 2

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-01
    1398-03-11
    ناشر
    Shiraz University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    Department of Clinical Nutrition and Nutrition Sciences, Postgraduate Sebelas Maret University, Surakarta, Indonesia
    Department of Clinical Pathology, Faculty of Medicine Sebelas Maret University, Surakarta, Indonesia
    Department of Nutrition, Faculty of Medicine Sebelas Maret University, Surakarta, Indonesia

    شاپا
    2538-1873
    2538-2829
    URI
    https://dx.doi.org/10.30476/ijns.2019.81751.1013
    https://ijns.sums.ac.ir/article_45312.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/322274

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب