ارتباط نشانگرهای آنزیمی با صفات کمّی در خانوادههای ناتنی یونجه
(ندگان)پدیدآور
محمدزاده جلالی, حسینولیزاده, مصطفیمقدم, محمداحمدی, مریمنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی ارتباط بین صفات کمّی و نشانگرهای آنزیمی، 12 خانواده ناتنی یونجه حاصل از خزانه پلیکراس از نظر ویژگیهای زراعی و نشانگرهای آنزیمی مربوط به همان بوتهها، در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بررسی شد. تعداد 35 بوته از هر خانواده در گلدانهای مجزا به صورت طرح کاملاً تصادفی در شرایط مزرعهای کشت شدند. دو آنزیم استراز و پراکسیداز توسط ژلهای اکریلامید افقی تجزیه شدند. تجزیههای آماری صفات مختلف بر اساس تفسیر ایزوزیمی نشان داد که بین برخی ایزوزیمهای پراکسیداز و ویژگیهای گیاهچهای ارتباط معنیداری وجود دارد و در بیشتر موارد وجود نوار باعث افزایش ارزش این صفات شد. علاوه بر این، ایزوزیم POX-4 با وزن خشک برگ ارتباط معنیداری نشان داد. تجزیه آماری صفات مختلف بر اساس تفسیر آلوزیمی نشان داد که آلوزیمهای EST-b1 و POX-b2 با هر دو صفت عملکرد و تعداد میانگره همبستگی معنیدار و مثبتی دارند. بنابراین، به نظر میرسد که میتوان در صورت تأیید پایداری نشانگرها از آنها در تحقیقات آینده برای استفاده در برنامههای اصلاحی یونجه استفاده کرد.
کلید واژگان
خانوادههای ناتنی یونجهویژگیهای زراعی
نشانگرهای آنزیمی
همبستگی
شماره نشریه
18تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایرانگروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران
گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران
گروه بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران
شاپا
2008-82642322-2204




