بررسی روند کاهش باقی مانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه
(ندگان)پدیدآور
ترابی, احسانطالبی جهرمی, خلیلنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور اندازهگیری میزان باقیمانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه، آزمایشی طی بهار و تابستان 1390 در باغ انگور مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی (مشهد) انجام شد. در این تحقیق دیازینون در دو غلظت توصیه شده (5/1 در هزار) و دو برابر غلظت توصیه شده (3 در هزار) در دو نوبت و به فاصله 23 روز بر روی انگور رقم کشمشی قوچان با روش معمول منطقه سمپاشی شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار پیاده شد. نمونهبرداری در فواصل زمانی 0، 1، 2، 5، 8، 12روز بعد از سمپاشی نوبت دوم (مرحله غوره) انجام شد و پس از استخراج و خالصسازی باقیمانده آفتکش به روش استخراج فاز جامد، مقدار آن توسط دستگاه کروماتوگرافیگازی مجهز به شناساگر نیتروژن-فسفر اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، بخش اعظم دیازینون در روزهای اول و تحت شرایط محیطی تجزیه شد و نیمه عمر آن در تیمار دز توصیه شده و دز دو برابر به ترتیب 5/1 و 21/1 روز بدست آمد. سرعت تجزیه دیازینون در دز دو برابر بیشتر از دز توصیه شده بود به طوری که اختلاف بین آنها در روزهای آخر غیر معنیدار شد. در نمونهگیری قبل از سمپاشی دوم هیچگونه باقیمانده دیازینون مشاهده نشد که نشان دهنده تجزیه این آفتکش طی بیست و سه روز دوره بعد از سمپاشی اول بود.
کلید واژگان
استخراج فــاز جامــدبـــاقیمانده دیـــازینون
غــوره
نیمــه عمـر
کروماتوگرافیگازی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-03-211392-01-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران
شاپا
2008-47812423-7868




