| dc.contributor.author | ترابی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | طالبی جهرمی, خلیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:04:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:04:02Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:04:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:04:02Z | |
| dc.date.issued | 2013-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-12-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-09-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ترابی, احسان, طالبی جهرمی, خلیل. (1392). بررسی روند کاهش باقی مانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه. دانش گیاهپزشکی ایران, 44(1), 51-59. doi: 10.22059/ijpps.2013.35622 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4781 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7868 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2013.35622 | |
| dc.identifier.uri | https://ijpps.ut.ac.ir/article_35622.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/314846 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور اندازهگیری میزان باقیمانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه، آزمایشی طی بهار و تابستان 1390 در باغ انگور مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی (مشهد) انجام شد. در این تحقیق دیازینون در دو غلظت توصیه شده (5/1 در هزار) و دو برابر غلظت توصیه شده (3 در هزار) در دو نوبت و به فاصله 23 روز بر روی انگور رقم کشمشی قوچان با روش معمول منطقه سمپاشی شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار پیاده شد. نمونهبرداری در فواصل زمانی 0، 1، 2، 5، 8، 12روز بعد از سمپاشی نوبت دوم (مرحله غوره) انجام شد و پس از استخراج و خالصسازی باقیمانده آفتکش به روش استخراج فاز جامد، مقدار آن توسط دستگاه کروماتوگرافیگازی مجهز به شناساگر نیتروژن-فسفر اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، بخش اعظم دیازینون در روزهای اول و تحت شرایط محیطی تجزیه شد و نیمه عمر آن در تیمار دز توصیه شده و دز دو برابر به ترتیب 5/1 و 21/1 روز بدست آمد. سرعت تجزیه دیازینون در دز دو برابر بیشتر از دز توصیه شده بود به طوری که اختلاف بین آنها در روزهای آخر غیر معنیدار شد. در نمونهگیری قبل از سمپاشی دوم هیچگونه باقیمانده دیازینون مشاهده نشد که نشان دهنده تجزیه این آفتکش طی بیست و سه روز دوره بعد از سمپاشی اول بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 282 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش گیاهپزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Plant Protection Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijpps.2013.35622 | |
| dc.subject | استخراج فــاز جامــد | fa_IR |
| dc.subject | بـــاقیمانده دیـــازینون | fa_IR |
| dc.subject | غــوره | fa_IR |
| dc.subject | نیمــه عمـر | fa_IR |
| dc.subject | کروماتوگرافیگازی | fa_IR |
| dc.title | بررسی روند کاهش باقی مانده دیازینون درغوره تحت شرایط مزرعه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 44 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 59 | |