| dc.contributor.author | بصیری, شادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | غیبی, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بصیری, نوید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:40:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:40:29Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:40:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:40:29Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-12-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-09-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بصیری, شادی, غیبی, فرزاد, بصیری, نوید. (1397). تاثیر فصل برداشت عسل بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و آنتی اکسیدانی آن. علوم و فنون زنبور عسل ایران, 09(16), 29-38. doi: 10.22092/hbsj.2018.117158 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-6666 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6593 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/hbsj.2018.117158 | |
| dc.identifier.uri | https://hbsj.areeo.ac.ir/article_117158.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/3114 | |
| dc.description.abstract | عسل، ماده طبیعی شیرینی است که زنبور عسل آن را از شهدگل ها و گیاهان جمع آوری، عمل آوری و در کندو ذخیره می کند. فصل برداشت عسل، شرایط<br /> اقلیمی، منبع شهد و نحوه ی فراوری آن، تأثیر مهمی بر کیفیت، ترکیب و ویژگیهای بیوشیمیایی عسل دارد. هدف از این تحقیق، تعیین اثر فصل برداشت عسل بر خواص<br /> فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و میکروبی عسل طبیعی می باشد لذا بدین منظور نمونه های عسل در دو فصل<br /> بهار و پاییز از سه شهرستان کاشمر، شیروان و نیشابور در استان خراسان برداشت شدند. عسل ها کاملا خالص بوده و از گلهای طبیعی موجود در منطقه تهیه شدند. در این<br /> پژوهش نتایج نشان دادکه میانگین رطوبت عسل های بهاره با 6/ 16 درصد و مواد جامد محلول 36 / 81 درصد،<br /> نسبت به عسل های برداشت شده در فصل پاییز با رطوبت 08 / 15 درصد و مواد جامد محلول 33 / 83 درصد، به ترتیب میزان رطوبت بیشتر و بریکس کمتر را داشتند.<br /> همچنین عسل های بهاره با شدت رنگ 005 / 0 درصد، دارای رنگ روشن تر نسبت به نمونه های پاییزه بودند. عسل های بهاره دارای ترکیبات فنلی بیشتر ) 067 / 0 میلی گرم درکیلو گرم عسل( و قدرت آنتی اکسیدانی بالاتر ) 1856 / 61 ( وخاصیت ضد باکتریایی زیادتر ) 100 درصد( نسبت به نمونه های عسل پاییزه با ترکیبات فنلی ) 033 / 0 میلی گرم در کیلو گرم عسل( ، قدرت آنتی اکسیدانی ) 5332 / 35 ( و خاصیت آنتی-باکتریایی ) 44 / 44 درصد(، بودند. تمام نمونه های عسل فاقد باکتری های بی هوازی احیاءکنندۀ سولفیت بودند که نشان دهنده کیفیت مناسب میکروبی نمونه های عسل و مدیریت بهداشتی صحیح در فراوری آن بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 729 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علمی زنبور عسل ایران | fa_IR |
| dc.publisher | | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم و فنون زنبور عسل ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Honeybee Science Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/hbsj.2018.117158 | |
| dc.subject | آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | فصل برداشت عسل | fa_IR |
| dc.subject | عسل طبیعی | fa_IR |
| dc.subject | فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | میکروبی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر فصل برداشت عسل بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و آنتی اکسیدانی آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی- ترویجی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد ، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی ،
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد ، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، گروه علوم آزمایشگاهی، زاهدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 09 | |
| dc.citation.issue | 16 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 38 | |