مطالعه اثر بره موم در شیر برعملکرد رشد، خوراک مصرفی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله های شیرخوارهلشتاین
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی- ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیمان پراویان 1 ، غلامعلی نهضتی2 ، کامران رضایزدی3 ، مهدی دهقان بنادکی4، هوشنگ افروزان 5 1-دانشجوی کارشناسی ارشد 2-استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران 3 و4- دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران 5- پژوهشگر بخش زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی * پیمان پراویان-peyman_peravian@yahoo.com چکیده جهت بررسی اثرات تغذیهای بره موم بر عملکرد رشد، خوراک مصرفیو قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای شیرخوارهلشتاین،آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره آزمایشی(تیمار) و 10 تکرار(گوساله) بهمدت 52 روز صورت گرفت. جیرهها شامل جیره اول: شاهد(بدون موننسین در استارتر و بدون بره موم در شیر)، جیره دوم: استارتر بدون موننسین و پودر بره موم در سطح ppm500به صورت محلول در شیر، جیره سوم: استارتر بدون موننسین و پودر بره موم در سطح ppm1000 به صورت محلول در شیر، جیره چهارم: استارتر حاوی موننسین و بدون بره موم در شیر بودند. تجزیه آماری توسط نرم افزار SAS رویه MIXEDو GLM انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که از لحاظ میانگین وزن در دوره شیرخوارگی(05/0p).قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و دیواره سلولی تفاوتی را بین تیمارها نشان نداد(05/0p>). با توجه به تاثیر مطلوب تر بره موم (آنتیبیوتیک طبیعی) بر رشد گوساله در مقایسه با موننسین (آنتیبیوتیک سنتتیک)، توصیه میشود در خوراک گوسالههای شیرخوار از بره موم در سطح ). با توجه به تاثیر مطلوب تر بره موم (آنتیبیوتیک طبیعی) بر رشد گوساله در مقایسه با موننسین (آنتیبیوتیک سنتتیک)، توصیه میشود در خوراک گوسالههای شیرخوار از بره موم در سطح ppm1000در هر کیلو شیر مصرفی استفاده شود.
کلید واژگان
گوساله های شیر خوارپودر بره موم
عملکرد
موننسین
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2014-07-231393-05-01
ناشر
انجمن علمی زنبور عسل ایرانشاپا
2476-66662476-6593




