تهیه و بررسی خواص میکرو و نانو بلور سلولز ساقه پنبه
(ندگان)پدیدآور
شاکری, علیرضاایمانی, منیرهمیرکی, فرشاد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سلولز یکی از بسپارهای زیستی طبیعی فراوان بر روی زمین است که تجدید پذیر، زیست تخریب پذیر، و همچنین غیر سمی است. تولید الیاف سلولز در مقیاس میکرو و نانو و کاربرد آنها در مواد مرکب به دلیل قدرت بالا و سفتی همراه با وزن کم، قابلیت تجزیه زیستی و قابلیت تجدید مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. در این تحقیق میکرو بلور سلولز (MCC) از پوست ساقه گیاه پنبه با آبکافت اسیدی توسط هیدروکلریک اسید 2N در نسبتهای مختلف اسید به خمیر تهیه شد و سپس نانو بلور(NCC) به روش شیمیایی تهیه شد. تاثیر شرایط آبکافت بر روی خواصی مانند مقدار بلورینگی و اندازه بلورهای میکروبلور و نانوبلور سلولز با دستگاههای طیفسنجی مادونقرمز تبدیلفوریه(FT-IR)، پراش اشعه ایکس(XRD) بررسی شد و همچنین شکل شناسی و اندازه نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) بررسی شدند. آنالیز الیاف با استفاده از اشعه ایکس نشان داد که با افزایش مقدار اسید در میکروبلور سلولز پنبه میزان بلورینگی افزایش ولی اندازه بلور تغییر نمیکند و همچنین میزان جذب رطوبت کمتر شد. و اندازه بلور نانوبلور سلولز پنبه(بیشتر از اندازه بلور میکروبلور آن گزارش شد.
کلید واژگان
میکرو بلورسلولز(MCC)نانو بلور سلولز (NCC)
مقدار بلورینگی
اندازه بلور
ساقه پنبه
آبکافت اسیدی
خمیر کاغذ و کاغذ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورسازمان پدید آورنده
دانشیار، دانشگاه تهران، پردیس علوم دانشکده شیمیدانشجوی دکتری صنایع خمیر وکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کارشناس ارشد فیتوشیمی دانشگاه گلستان
شاپا
1735-09132383-112X



