نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشاکری, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorمیرکی, فرشادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:34:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:34:24Z
dc.date.available1399-07-09T06:34:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:34:24Z
dc.date.issued2015-06-22en_US
dc.date.issued1394-04-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-25en_US
dc.date.submitted1393-03-04fa_IR
dc.identifier.citationشاکری, علیرضا, ایمانی, منیره, میرکی, فرشاد. (1394). تهیه و بررسی خواص میکرو و نانو بلور سلولز ساقه پنبه. تحقیقات علوم چوب وکاغذ ایران, 30(2), 299-307. doi: 10.22092/ijwpr.2015.12920fa_IR
dc.identifier.issn1735-0913
dc.identifier.issn2383-112X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijwpr.2015.12920
dc.identifier.urihttps://ijwpr.areeo.ac.ir/article_12920.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/305081
dc.description.abstractسلولز یکی از بسپارهای زیستی طبیعی فراوان بر روی زمین است که تجدید پذیر، زیست تخریب پذیر، و همچنین غیر سمی است. تولید الیاف سلولز در مقیاس میکرو و نانو و کاربرد آنها در مواد مرکب به دلیل قدرت بالا و سفتی همراه با وزن کم، قابلیت تجزیه زیستی و قابلیت تجدید مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. در این تحقیق میکرو بلور سلولز (MCC) از پوست ساقه گیاه پنبه با آبکافت اسیدی توسط هیدروکلریک اسید 2N در نسبت‌های مختلف اسید به خمیر تهیه شد و سپس نانو بلور(NCC) به روش شیمیایی تهیه شد. تاثیر شرایط آبکافت بر روی خواصی مانند مقدار بلورینگی و اندازه بلورهای میکروبلور و نانوبلور ‌سلولز با دستگاه‌های طیف‌سنجی مادون‌قرمز تبدیل‌فوریه(FT-IR)، پراش اشعه ایکس(XRD) بررسی شد و همچنین شکل شناسی و اندازه نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) بررسی شدند. آنالیز الیاف با استفاده از اشعه ایکس نشان داد که با افزایش مقدار اسید در میکروبلور ‌سلولز پنبه میزان بلورینگی افزایش ولی اندازه بلور تغییر نمی‌کند و همچنین میزان جذب رطوبت کمتر شد. و اندازه بلور نانوبلور ‌سلولز پنبه(بیشتر از اندازه بلور میکروبلور آن گزارش شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات علوم چوب وکاغذ ایرانfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijwpr.2015.12920
dc.subjectمیکرو بلور‌سلولز(MCC)fa_IR
dc.subjectنانو بلور سلولز (NCC)fa_IR
dc.subjectمقدار بلورینگیfa_IR
dc.subjectاندازه بلورfa_IR
dc.subjectساقه پنبهfa_IR
dc.subjectآبکافت اسیدیfa_IR
dc.subjectخمیر کاغذ و کاغذfa_IR
dc.titleتهیه و بررسی خواص میکرو و نانو بلور سلولز ساقه پنبهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشگاه تهران، پردیس علوم دانشکده شیمیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری صنایع خمیر وکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیتوشیمی دانشگاه گلستانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage299
dc.citation.epage307


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد