نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغلامعلی‌پور علمداری, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorعطایی, عبد ا...fa_IR
dc.contributor.authorاورسجی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorراحمی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:09:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:09:43Z
dc.date.available1399-07-09T06:09:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:09:43Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-07-07en_US
dc.date.submitted1397-04-16fa_IR
dc.identifier.citationغلامعلی‌پور علمداری, ابراهیم, عطایی, عبد ا..., اورسجی, زینب, راحمی, علی. (1398). بررسی محتوی برخی از متابولیت‌های ثانویه و اثر آللوپاتیک اندام‌های مختلف علف‌هرز شا‌تره (Fumaria parviflora) بر یولاف‌وحشی (Avena ludoviciana). زیست شناسی کاربردی, 32(4), 76-96. doi: 10.22051/jab.2019.21145.1239fa_IR
dc.identifier.issn2251-7901
dc.identifier.issn2538-2187
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2019.21145.1239
dc.identifier.urihttps://jab.alzahra.ac.ir/article_4809.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296713
dc.description.abstractمعمولاً کاهش عملکرد در گیاهان زراعی ناشی از اثر رقابـت و آللوپاتی علف‌های‌هرز است. هدف از این تحقیق، بررسی محتوی برخی از متابولیت‌های ثانویه و ارزیابی پتانسیل آللوپاتیک اندام‌های مختلف شا‌تره (Fumaria parviflora) بر صفات مورفوفیزیوژیکی و بیوشیمیایی گیاهچه‌ای یولاف‌وحشی (Avena ludoviciana) بود. عصاره آبی اندام‌ها با استفاده از 5 گرم نمونه در 100 میلی‌لیتر آب مقطر تهیه و بر گیاهچه‌های 7 روزه یولاف‌وحشی اعمال گردید. سنجش آلکالوئیدها و فنل‌کل در اندام‌های مختلف شاتره نشان داد که برگ و گل از بیشترین میزان این ترکیبات نسبت به ریشه و ساقه برخوردار بودند. مطابق نتایج، ترکیبات آللوپاتیک اندام‌های شا‌تره اثر بازدارندگی متفاوتی بر طول ریشه، طول گیاه، وزن تر و خشک بوته، سطح برگ، محتوی کلروفیل‌کل، کاروتنوئیدها و پروتئین یولاف‌وحشی را داشتند. بیشترین اثر منفی بر صفات به گل اختصاص داشت. به‌علاوه پرولین و فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، گایاکول ‌پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز یولاف‌وحشی تحت عصاره اندام‌ها نسبت به شاهد افزایش یافت.fa_IR
dc.format.extent841
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه الزهرا(س)fa_IR
dc.publisherAlzahra Universityen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی کاربردیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Biologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2019.21145.1239
dc.subjectترکیبات آللوپاتیکfa_IR
dc.subjectسوسپانسیونfa_IR
dc.subjectسطح برگfa_IR
dc.subjectفعالیت کاتالازfa_IR
dc.subjectفنل‌کلfa_IR
dc.titleبررسی محتوی برخی از متابولیت‌های ثانویه و اثر آللوپاتیک اندام‌های مختلف علف‌هرز شا‌تره (Fumaria parviflora) بر یولاف‌وحشی (Avena ludoviciana)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163.fa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage76
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد