| dc.contributor.author | غلامعلیپور علمداری, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | عطایی, عبد ا... | fa_IR |
| dc.contributor.author | اورسجی, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | راحمی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T06:09:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T06:09:43Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T06:09:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T06:09:43Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-07-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-04-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غلامعلیپور علمداری, ابراهیم, عطایی, عبد ا..., اورسجی, زینب, راحمی, علی. (1398). بررسی محتوی برخی از متابولیتهای ثانویه و اثر آللوپاتیک اندامهای مختلف علفهرز شاتره (Fumaria parviflora) بر یولافوحشی (Avena ludoviciana). زیست شناسی کاربردی, 32(4), 76-96. doi: 10.22051/jab.2019.21145.1239 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2251-7901 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2187 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22051/jab.2019.21145.1239 | |
| dc.identifier.uri | https://jab.alzahra.ac.ir/article_4809.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296713 | |
| dc.description.abstract | معمولاً کاهش عملکرد در گیاهان زراعی ناشی از اثر رقابـت و آللوپاتی علفهایهرز است. هدف از این تحقیق، بررسی محتوی برخی از متابولیتهای ثانویه و ارزیابی پتانسیل آللوپاتیک اندامهای مختلف شاتره (Fumaria parviflora) بر صفات مورفوفیزیوژیکی و بیوشیمیایی گیاهچهای یولافوحشی (Avena ludoviciana) بود. عصاره آبی اندامها با استفاده از 5 گرم نمونه در 100 میلیلیتر آب مقطر تهیه و بر گیاهچههای 7 روزه یولافوحشی اعمال گردید. سنجش آلکالوئیدها و فنلکل در اندامهای مختلف شاتره نشان داد که برگ و گل از بیشترین میزان این ترکیبات نسبت به ریشه و ساقه برخوردار بودند. مطابق نتایج، ترکیبات آللوپاتیک اندامهای شاتره اثر بازدارندگی متفاوتی بر طول ریشه، طول گیاه، وزن تر و خشک بوته، سطح برگ، محتوی کلروفیلکل، کاروتنوئیدها و پروتئین یولافوحشی را داشتند. بیشترین اثر منفی بر صفات به گل اختصاص داشت. بهعلاوه پرولین و فعالیت آنزیمهای کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز یولافوحشی تحت عصاره اندامها نسبت به شاهد افزایش یافت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 841 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه الزهرا(س) | fa_IR |
| dc.publisher | Alzahra University | en_US |
| dc.relation.ispartof | زیست شناسی کاربردی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Applied Biology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22051/jab.2019.21145.1239 | |
| dc.subject | ترکیبات آللوپاتیک | fa_IR |
| dc.subject | سوسپانسیون | fa_IR |
| dc.subject | سطح برگ | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت کاتالاز | fa_IR |
| dc.subject | فنلکل | fa_IR |
| dc.title | بررسی محتوی برخی از متابولیتهای ثانویه و اثر آللوپاتیک اندامهای مختلف علفهرز شاتره (Fumaria parviflora) بر یولافوحشی (Avena ludoviciana) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس،استان گلستان، ایران- صندوق پستی 163. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 76 | |
| dc.citation.epage | 96 | |