بررسی اثر متقابل مس و سالیسیلیک اسید بر میزان قند محلول ، نا محلول ، پرولین و فعالیت آنزیم کاتالاز دو رقم گیاه ماش (Vigna radiata L.)
(ندگان)پدیدآور
عارفی, سرورلاری یزدی, حسینامیری, حمزهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مس یک ریزمغذی اصلی گیاهی است که برای اجزای تشکیلدهنده پروتئین چند آنزیم مورد نیاز است. سالیسیلیک اسید یا اروتو هیدروکسی بنزوئیک اسید و ترکیبات مربوطه به گروهی از ترکیبات فنلی تعلق دارند و نقش اساسی در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف مثل رشد، تکامل گیاه، جذب یون، فتوسنتز و جوانهزنی ایفا می کند. در پژوهش حاضر تأثیر توأم غلظتهای مختلف سولفات مس (0، 5/0، 1، 5/1 میلیمولار) و سالیسیلیک اسید (5 میکرومولار) در کشت هیدروپونیک بر برخی از فعالیتهای فیزیولوژیکی گیاه ماش در دو رقم پرتو وگوهر ماش مورد توجه قرار گرفت. آزمایشها در قالب طرح کاملا تصادفی و هرتیمار با 4 تکرار انجام پذیرفت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، غلظت بالای مس درگیاه ماش رقم پرتو وگوهرموجب کاهش نشاسته در برگ گردید. در مقابل میزان پرولین ، قندهای محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز افزایش یافتند. در این پژوهش سالیسیلیک اسید توانست تا حدودی اثرات منفی مس را تعدیل نماید. و شواهد نشان داد که تحت تنش غلظت بالای فلز سنگین مس در تمام پارامترهای مورد سنجش رقم گوهر نسبت به رقم پرتو ماش مقاومتر و بردبارتر بود.
کلید واژگان
سالیسیلیک اسیدماش
هیدروپونیک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
کارشناسـی ارشـد فیزیولـوژی گیاهـی، دانشـگاه آزاد اسـلامی واحـد بروجـرد، عضو باشـگاه پژوهشـگران جوان و نخبـگان، واحـد بروجرد، دانشـگاه آزاد اسـلامی بروجـرد، ایـراندانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
استاد ،گروه زیست شناسی ، دانشگاه لرستان، لرستان ، ایران
شاپا
2251-79012538-2187




