نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعارفی, سرورfa_IR
dc.contributor.authorلاری یزدی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorامیری, حمزهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:09:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:09:22Z
dc.date.available1399-07-09T06:09:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:09:22Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-06en_US
dc.date.submitted1392-10-16fa_IR
dc.identifier.citationعارفی, سرور, لاری یزدی, حسین, امیری, حمزه. (1396). بررسی اثر متقابل مس و سالیسیلیک اسید بر میزان قند محلول ، نا محلول ، پرولین و فعالیت آنزیم کاتالاز دو رقم گیاه ماش (Vigna radiata L.). زیست شناسی کاربردی, 30(1), 95-112. doi: 10.22051/jab.2017.2990fa_IR
dc.identifier.issn2251-7901
dc.identifier.issn2538-2187
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2017.2990
dc.identifier.urihttps://jab.alzahra.ac.ir/article_2990.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296597
dc.description.abstractمس یک ریزمغذی اصلی گیاهی است که برای اجزای تشکیل‌دهنده پروتئین چند آنزیم مورد نیاز است. سالیسیلیک اسید یا اروتو هیدروکسی بنزوئیک اسید و ترکیبات مربوطه به گروهی از ترکیبات فنلی تعلق دارند و نقش اساسی در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف مثل رشد، تکامل گیاه، جذب یون، فتوسنتز و جوانه‌زنی ایفا می کند. در پژوهش‌ حاضر تأثیر توأم غلظت‌های مختلف سولفات مس (0، 5/0، 1، 5/1 میلی‌مولار) و سالیسیلیک اسید (5 میکرومولار) در کشت هیدروپونیک بر برخی از فعالیت‌های فیزیولوژیکی گیاه ماش در دو رقم پرتو وگوهر ماش مورد توجه قرار گرفت. آزمایش‌ها در قالب طرح کاملا تصادفی و هرتیمار با 4 تکرار انجام پذیرفت. براساس نتایج حاصل از این پژوهش، غلظت بالای مس درگیاه ماش رقم پرتو وگوهرموجب کاهش نشاسته در برگ گردید. در مقابل میزان پرولین ، قندهای محلول و فعالیت آنزیم‌ کاتالاز افزایش یافتند. در این پژوهش سالیسیلیک اسید توانست تا حدودی اثرات منفی مس را تعدیل نماید. و شواهد نشان داد که تحت تنش غلظت بالای فلز سنگین مس در تمام پارامترهای مورد سنجش رقم گوهر نسبت به رقم پرتو ماش مقاوم‌تر و بردبارتر بود.fa_IR
dc.format.extent417
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه الزهرا(س)fa_IR
dc.publisherAlzahra Universityen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی کاربردیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Biologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2017.2990
dc.subjectسالیسیلیک اسیدfa_IR
dc.subjectماشfa_IR
dc.subjectهیدروپونیکfa_IR
dc.titleبررسی اثر متقابل مس و سالیسیلیک اسید بر میزان قند محلول ، نا محلول ، پرولین و فعالیت آنزیم کاتالاز دو رقم گیاه ماش (Vigna radiata L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسـی ارشـد فیزیولـوژی گیاهـی، دانشـگاه آزاد اسـلامی واحـد بروجـرد، عضو باشـگاه پژوهشـگران جوان و نخبـگان، واحـد بروجرد، دانشـگاه آزاد اسـلامی بروجـرد، ایـرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجردfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد ،گروه زیست شناسی ، دانشگاه لرستان، لرستان ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue1
dc.citation.spage95
dc.citation.epage112


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد